Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 16 mei 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 24: AKV De Saazers


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vierentwintigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:'Als Gieter een Gieterken was. 40 jaar Saas'


Interview met Laura!


Laura (PR):
"Carnaval 2019 was voor Saas een hele beleving.
Het 40-jarig bestaan van de groep. Zelfs het thema was eraan gewijd. 'Weir goan 40 joar vedrom.' Daar kwam het eigenlijk op neer.

We gingen terug naar de tijd waar onze Gieter nog e Gieterke was.
En dat doet toch nadenken, carnaval dat al zo lang gevierd wordt.
Probeer het maar eens uit te leggen aan een leek, hoe de Aalstenaars al jarenlang zo hard werken voor hun 3 zotte dagen..."Laura:
"En werken, dat is wat onze Saazers gedaan hebben.
De opkomst in de hallen was groot. Heel wat helpende handen maakten licht werk. Was het niet aan de wagen, dan wel aan het kostuum. Om nog maar te zwijgen van al die sjaals die de vrouwen moesten breien. Saas is één familie waar iedereen, op zijn eigen manier, zijn steentje bijdraagt.

Wanneer carnaval na lang aftellen eindelijk was aangebroken, stonden we te popelen. Op de vorming was iedereen er klaar voor. Met onze maskers op, waren we klaar om te gaan. Het was jammer genoeg wel wat wachten eer dat kon gebeuren. Maar dat houdt De Saazers niet tegen. Onze DJ Mac Adam STWG heeft ons opnieuw voorzien van geweldige muziek om de sfeer erin te houden. En dat de sfeer goed zat, wierp zijn vruchten af!"Laura:
"De stoet verliep eigenlijk feilloos.
Geen mankementen en alles ging vrij vlot. Vol fierheid liepen we als Saazers door onze Aalsterse straten. Met de kleinsten op kop verlieten we op het einde onze mooie Markt en zo doken we de eerste feestnacht in."Laura:
"Op maandag mochten we die stoet nog eens overdoen. Daar waar veel groepen het dansen zoals op zondag laten afweten, bleef Saas gaan. Wij genoten voluit. Uiteraard volgt ’s avonds die prijsuitreiking. De confettikanonnen stonden klaar, want maakt niet uit welke plaats: wij hadden iets te vieren, 40 joor Saas!
 

Ook op dinsdag herleefden we. Jammer genoeg werd het ’s avonds weer realiteit.
Want ja, vastelauved werd verbrand. En dat ging uiteraard gepaard met enkele traantjes. Maar nu kunnen we alweer aftellen naar volgend jaar..."Laura:
"De toekomst ligt open.
Maar wat zo zal blijven is dat Saas meedoet voor het plezier. Een plaats hoger of lager, daar drinken we geen pint meer of minder op. We werken aan iets waar wij uiteindelijk fier op zijn. Natuurlijk zijn een paar plaatsjes winst altijd welkom. Maar wij willen ons vooral amuseren. En dat is wat we ook dit jaar weer gaan doen.

De evaluatie van carnaval 2019 ligt reeds achter ons. We hebben zelfs onze eerste buitenstoet achter de rug. Carnaval 2019 heeft dus officieel zijn deuren gesloten..."


Buitenstoet Opstal:


2020

Laura:
"We zijn volop bezig met de themavoorstellen voor carnaval 2020.
In dit nieuwe carnavalsjaar mogen we ook meteen wat nieuwe leden verwelkomen. We zullen zelfs ons maximaal aantal leden bereiken.
We zijn op een punt gekomen dat er heel wat jeugd in onze groep zit.

Logisch ook hé, want zij zijn de toekomst. In onze jeugd zit heel wat potentieel. Van isomo snijden, tot het maken van onze carnavalsdans, tot plaatjes draaien, ze doen het graag.
Sinds dit jaar hebben De Saazers ook een communicatie verantwoordelijke (PR) en ja hoor, 2x raden, dat is iemand van de jeugd. En mijn eerste taak als bestuurslid, was dan ook het schrijven van deze terugblik/vooruitblik over onze groep..."


• Academie der Carnavalskunsten, Jonas:


Laura:
"Verder heten we u uiteraard ook welkom op onze 2 eetfestijnen.
Ons pastafestijn vindt plaats op 18 mei
De eerste 100 bezoekers die komen eten, krijgen een gratis Saas Nominette!

Ons groot eetfestijn is er op 19 oktober, dus save the date!
En voor wie nog een collector's item wil van 40 jaar Saas, onze zelfgemaakte gin van 40 graden is bijna de deur uit. Alsof dat nog niet genoeg is, kan ik u nu al vertellen dat we voor de jeugd nog een fuif plannen, datum is coming soon...


Groeten van AKV De Saazers, zeg maar 'Saas'!"


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Saazers

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten