Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 6 december 2019

Aalst Carnaval 2020 - DAK-Fotograaf Ludwig 'Loeken' verkoopt opnieuw lintjes voor het goede doel!


HART VAN GOUD

DAK-fotograaf Ludwig 'Loeken' Coessens, verkoopt tijdens de aanloop naar Aalst Carnaval terug lintjes voor het goede doel! Met als extraatje... een uniek verzamelblad!

Voor het derde opeenvolgende jaar steunt hij hierbij met de opbrengst WZC OLV Ten Rozen!


Loeken:
"Mijn gezicht kent men in Aalst wel, Ludwig 'Loeken' van DAK.
Met plezier probeer ik elk jaar ons uniek vastelauvedfeest in beeld te brengen voor het nageslacht, samen met mijn DAK-collega's.

Maar ik heb er voor het 3e jaar een 'jobken' bijgenomen!
Het was naar aanleiding van mijn moeder, die ziek werd en aldus opgenomen in WZC OLV Ten Rozen, dat ik ook 'achter de schermen' van zo'n centrum kon kijken...

In zo'n rust- en verzorgingstehuis is alle hulp welkom!
Zowel qua handen, als financieel. En ik wou een positieve impuls geven aan haar afdeling.
Mijn eerste gedacht was een lintje te verkopen en de opbrengst te schenken aan het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en dementie.
Maar da's een druppel op een hete plaat. Daarbij weet je niet hoe concreet je bijdrage wel is.
Daarom liever een opbrengst die rechtstreeks gebruikt kan worden..."


Loeken in de werkhallen, bij AKV Lekken En Plekken.


Loeken:
"Ik ging indertijd op zoek naar een tekenaar en kwam toen terecht bij Dennis De Wolf.
Daarna het ontwerp laten inkleuren en er dan één kleur uit gekozen om te laten maken.
Grote onbekende was het aan de man/vrouw brengen. Maar dat liep verrassend vlot.
Vele carnavalisten kochten ook 2 lintjes. Eén om aan te doen bij de 'collectie' op hun kostuum én eentje om meteen in hun verzamelalbum te stoppen.
Dat zal dit jaar hopelijk niet anders zijn.

Ik heb meer dan €700 kunnen afgeven aan WZC Ter Rozen!
Zij waren tevreden, ik ook...
Doet iets als je gelukkige mensen ziet..."


WZC OLV Ten Rozen krijgt voor de 3e keer de opbrengst


Loeken:
"Als carnavalist kijk ik al uit naar 2020!
Want... er moé(s)t een vervolg komen!
Niet alleen een derde jaar en een derde kleur van het lintje (deze keer blauw) aan terug €2,5. Maar ik wou daarbovenop iets extra lanceren!
In héél beperkte oplage (2x 20 stuks) en met daarbij ook de karikatuur van Bram De Baere, verkoop ik verzamelbladen met de drie lintjes op... Dit voor de prijs van 10 euro'loekes'.

Wie een blad wil kopen?
Spreek me aan, of stuur me een mailtje:
ludwig.coessens@telenet.be

Groeten, Loeken"


Reportage / Interview: ©Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Silke Hermans & ©Ludwig 'Loeken' Coessens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten