Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 14 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV De Zwiejtzoel'n: 'Lacht aal op eir gemak nor 't voegelken van DAK'


'Lacht aal op eir gemak nor 't voegelken van DAK'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als vijftigste in een (lange) rij, AKV De Zwiejtzoel'n!


Johan (voorzitter):
"Het is jubilee bij DAK! Het 'Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval'!
Zoals iedere carnavalist weet, is het magische getal '11' (het getal der zotten), of élk meervoud daarvan, een jubileumjaar.

Wel, het is 3 keer jubilee bij DAK!
Al 33 jaar houden ze hun bezig met ons Cultureel Erfgoed te archiveren voor het nageslacht, door elke 5 jaar een carnavalsboek te maken.
Tussendoor ook nog thematische brochures en andere drukwerk, puur voor en door vrijwillige handen, die zo carnaval positief in het daglicht stellen!

Al 11 jaar brengen ze boekjes uit over de stoet.
En zeker niet te vergeten, dit jaar voor de... 22e keer de nationale fotowedstrijd 'Aalst Carnaval in Kleur'..."


'Wildje achteraf genieten vollen bak, lacht ten allemool nor 't voegelken van DAK'


Johan:
"Bij DAK zijn er ondertussen vele bekende carnavalisten aan het werk: Prins Antoine, de Paroi, Jos (Depryck), Freddy (Herssens), Patrick (Bolton), Stijn (De Naeyer), Christiane (Tombeur),..
Een gans team mensen die we eens 'in de kijker' zetten!
Zij krijgen een 'bijpassend pakje om'...

Verder op de wagen: 2 grote poppen: Ronny Fierens, 5 jaar onze fotograaf en al jarenlang trouwe deelnemer aan de fotowedstrijd van DAK, winnaar 'grime en kostumering 2017' en werd de winnaar van de wedstrijd zélf in 2018 met 'de Schrieje'..."Johan:
"De 2e grote pop, is... JIJ Koen... en waarom?
Wie iets zoekt qua info op internet, en vooral de juiste info wil (vaak ook de enige die er aanwezig was), komt bij jouw blog terecht.
Je woont niet eens in de buurt en toch slaag je erin om zelf (of via jouw fotografen) zoveel positiefs te schrijven over onze carnaval.
Met hart en ziel en telkens met volle goesting? Daarom dus!"Johan:
"We gaan met 35 gekostumeerden in de stoet.
Wie ons kent, weet dat we veel inzetten op afwerking en details en dat zal zéker nu niet anders zijn.
Let op de kleine zaken en de duidelijke verwijzingen naar ons thema. Het moet allemaal ook kloppen. Vandaar de hoop dat we terug zouden mogen dromen van de top 5.
Want een typisch verhaal brengen, over een 'eigen vereniging' die onze driedaagse zo mooi archiveert als DAK? 'DAKaan alliejn in Oilsjt'...

Groeten van AKV De Zwiejtzoel'n!"


GESCHIEDENIS

Het verhaal van middelgrote groep De Zwiejtzoel'n als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick de Boeck & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten