Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 10 januari 2022

Aalst Carnaval - De Academie voor Carnavalskunsten: uitgebreid aanbod voorjaarscursussen! Schrijf je nu in!

Creativiteit in foam? Ook jij kunt dit leren bij Hans!

ACADEMIE VOOR CARNAVALSKUNSTEN

Van koppen snijden tot roiteklasjen, foamhoeden maken en verftechnieken: de Academie voor Carnavalskunsten opent in het voorjaar opnieuw de deuren.

De Academie voor Carnavalskunsten in Aalst levert al enkele jaren ambachtslieden af die hun kunnen bewijzen in een carnavalsvereniging of als individuele carnavalist. In het voorjaar gaat de carnavalsacademie opnieuw van start met een breed gamma aan cursussen.

Inschrijven voor één of meerdere activiteiten van de Academie voor Carnavalskunsten kan vanaf nu via DEZE LINK.


We proberen enkele cursussen op te volgen en er reportages over te brengen!
4 verftechnieken aanleren? Volg deze praktische cursus bij Gert!

Aalst Carnaval, dat is pure ambacht: koppen snijden, wagens bouwen, kostuums maken, ruiten beschilderen...

Daarin zijn onze carnavalisten de absolute top.

Om deze kennis en kunde aan de jongere generaties door te geven, werd de Academie voor Carnavalskunsten opgericht. En die Academie trekt niet enkel Aalsterse carnavalsgroepen aan, maar ook carnavalisten uit andere steden en gemeenten, net als individuele creatievelingen.
Ook dames leren koppen snijden bij Gert!

DE PRAKTIJK

Steek je handen uit de mouwen tijdens de cursussen en workshops!

Op de Pupillensite leer je hoe je koppen uit piepschuim maakt. Er zijn verschillende lesniveaus, afhankelijk van je ervaring.
In de cursus verftechnieken leer je vervolgens hoe je die koppen en de rest van de wagen laat schitteren dankzij enkele specifieke effecten zoals marmer-, patineer- of bronstechniek.

Inge leert je 'Roiteklasjen'!

Wil je alle aspecten van het carnavalsschilderen onder de knie krijgen? Probeer dan zeker ook het roiteklasjen eens uit.

Er zijn workshops voor volwassenen en voor kinderen, en ook voor leerkrachten is er een aparte opleiding, zodat ze hun klas een likje carnavalsverf kunnen geven.

INSCHRIJVEN?!
Wil je je inschrijven voor één of meerdere cursussen en lezingen?

Je vindt het volledige programma en alle praktische informatie per cursus op de website aalstcarnaval.be
Vanaf nu kun je via die weg ook inschrijven.


Maar je kunt ook een brochure afhalen op verschillende stadslocaties en in de carnavalswerkhallen.

De Academie voor Carnavalskunsten is een initiatief van de stad Aalst en Erfgoedcel Denderland, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.
Ook carnavalisten uit Halle vonden de weg naar onze academie!

Een overzicht van het volledige academie-aanbod (met de LINK naar alle info!):

• 25 & 26 april (beginners) of 27 & 28 april (gevorderden): Hoeden en pruiken maken uit foam!
• Vanaf 14 maart 2022: Koppen snijden uit piepschuim (workshopreeks): beginners, niveau 1 & 2, niveau 3, niveau 4
• Op 30 & 31 mei: Verftechnieken Inschrijven? KLIK
• Roiteklasjen voor volwassenen, groep 1 & groep 2 (workshop)
• Roiteklasjen voor leerkrachten (workshop)
• Roiteklasjen voor kinderen, groep 1 & groep 2 (workshop)
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje, Perstekst: Stad Aalst of online

Foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia/©Sören Delclef, ©Hans Vanquathem & ©Inge Claessens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten