Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 24 juli 2023

Aalst Carnaval 2024: AKV De Droeige Sossissen gaat vedrom 'Los', terug naar de 'basis'!


Na één jaar AKV terug 'Los'

Op zondag 23 juli 2023 maakten De Droeige Sossissen bekend dat hun 'uitstapje' naar de Kleine Groepen als AKV maar één jaar duurde.

De Droeige Sossissen:
"... ‘T es gebeird, de koegel es deir d’Aa keirk: De Droeige Sossissen kiejren vedrom nor de basis en sloiten noste joor vedrom oon be de Losse Groepen.
Naa da men’t van binnen in meigemokt emmen, zemmen der zeiker af, ‘t es ‘t peiper en zaat dat de stoet mokt!"Ee’j Geir Al Oepenink?

Tijdens Carnaval 2023 pakten ze als 'nummer 1' in de stoet uit met het vrolijke thema 'Ee’j Geir Al Oepenink?'

Door 'technische panne' ging hun opneningsact van de stoet een klein beetje verloren, maar de spontane manier waarmee ze menig toeschouwer een hoedje lieten dragen, zorgde voor hilariteit en veel vrolijke gezichten.
De Droeige Sossissen waren best wel inventief en brachten humor, iets wat de jury beloonde met een 35e plaats.AKV De Droeige Sossissen, woordvoerder Filip:
"We hebben ons vier of vijf jaar geleden op de wachtlijst voor de AKV's laten zetten.
Eigenlijk een beetje als grap, het was nooit echt onze bedoeling 'officiële groep' te worden, maar we wilden wel eens weten hoe 'het systeem' werkt.

Tot we in december 2022, we waren het eigenlijk al een beetje vergeten, telefoon kregen met de vraag of we nog altijd interesse hadden.
Even overlegd met de rest van de groep en aangezien we als eerste in de stoet zouden mogen, vonden we het wel leuk om het eens te proberen."Filip (voorwoord carnaval 2023):
"Wat je mag verwachten: we openen de stoet en willen daar een 'participatief en interactief' spektakel van maken.

Wie spectaculaire wagens met bewegende poppen en wat nog allemaal verwacht, zal op z'n honger blijven zitten.
We gaan voor een feestelijke start van de stoet, waarbij we ons hopelijk goed amuseren en de mensen die staan te kijken ... ook.
Met een vleugje Disney, dat hoort er tegenwoordig wel wat bij in de stoet."
Filip (voorwoord carnaval 2023):
"Onze verwachtingen gaan dus vooral over plezier.
We hebben als Losse Groep enkele heel fijne stoeten beleefd en we hopen dat nu als AKV in 2023 ook te doen.
En, we zijn er vroeg van af, dus kunnen we snel pinten beginnen drinken zondagnamiddag.

Ambitie voor de rangschikking hebben we niet.
Maar een top 5-plaats zou wel mooi zijn voor een eerste jaar ...

We hopen dat we met z'n vijftienen zullen zijn in de stoet.
Daar wordt aan gewerkt en het ziet er goed uit.

Groeten van De Droeige Sossissen, de nummer één in de stoet!"


De Droeige Sossissen 2020


De Droeige Sossissen 2019


De Droeige Sossissen 2018


De Droeige Sossissen 2017


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV De Droeige Sossissen


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Leen De Smedt & ©AKV De Droeige Sossissen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten