Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 12 juni 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 14: AKV De Poipeplekkers


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze veertiende aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'Gelèk pilsjaars in een doeisken!'

Interview met Julie!


Julie (voorzitter):
"Na carnaval 2019 en het streven naar die felbegeerde top 3-plaats, was het tijd om eens te bekomen van alle 'stress' die er was.
We wouden dan ook een thema dat vooral om 'fun en humor' draaide, de ideale keuze voor het A-gedeelte.

Eerst werd er beslist om naar de middelgrote groepen te gaan.
Door het vertrek van sommige leden, hebben we dan toch gekozen om te blijven waar we ons het meeste thuis voelen: bij de 'kleintjes'.
De Poipeplekkers zijn geleidelijk aan meer een meidengroep geworden, misschien is dat het neveneffect van een vrouwelijke voorzitter, geen idee...
Maar hierdoor vielen er meer lasten op de schouders van de overgebleven mannen...
Uiteraard kwamen de vrouwen regelmatig een handje toesteken, maar toch een dikke chapeau voor die 'enkele mans' die samen bergen werk verzet hebben! Top!"Julie:
"Het maken van het kostuum ging supervlot!
Met een stikteam van ervaren klasse-madammen, hebben we ons eigenlijk nooit zorgen moeten maken, alles liep vanzelf! Waarvoor ook een 'dikke merci'! Dit wordt zeker niet vergeten!
We konden zelfs samen gaan eten op de zaterdagavond voor carnaval, wat in het verleden nog nooit gebeurd is!"Julie:
"De dag erna is het eindelijk zo ver, het begin van de driedaagse.
Storm of niet, de stoet ging voor ons eigenlijk té snel!
Misschien had het late vertrekuur hier wat mee te maken?
Veel rapper dan anders, 'vlogen' we door de straten, waardoor we niet altijd evengoed onze dans konden doen.
Op sommige plekken waren we meer aan het lopen dan aan het dansen, wat wel jammer was, want we hadden echt een supertoffe dans!"Julie:
"Iedereen heeft zich wel goed geamuseerd en we kregen ook regelmatig het volk mee, wat nog een extra kick geeft.
De carnavalsnacht was tof en na de 2e stoet op maandag, volgde de prijsuitreiking.

“En op de 11ste plosj, De Poipeplekkers”. Net geen top 10, waar we stiekem toch wel wat op gehoopt hadden.
Een dubbel gevoel, maar we bleven nog steeds de beste kleine groep uit 'deel A'. Dus al bij al toch nog tevreden met het resultaat.
Ik wil nogmaals alle leden, figuranten, begeleiders, sponsors en iedereen die ook maar een klein deeltje heeft bijgedragen, bedanken! Zonder hen zijn er gewoon geen Poipeplekkers!"Julie:
"Carnaval 2020 is voorbij en we zijn al volop aan het uitkijken naar de editie van 2021.
Ook al zal deze anders dan anders zijn...
Wij hebben het geluk gehad dat onze evaluatievergadering nog juist de dag voor de lockdown gepland stond.
Het bestuur werd uitgebreid en we kregen er ook nieuwe leden bij, waaronder enkele mannen die weten wat het is om een wagen te bouwen. Wat ons zeker ten goede komt!

Wij beslisten, na vele jaren, om onze hangaar te Affligem van de hand te doen (wat nu ideaal uitkomt in tijden van Corona).
Dit was een zware kost, die juist gepast weggevallen is. Toch zal ik ons “buitenverblijf” missen! Vele mooie tijden beleefd, daar hangen voor altijd herinneringen aan vast!"Julie:
"Wat staat er de komende maanden op het programma?
Ons Poips Metjen 'koekt' (kookt) en levert op 28 juni en 5 juli bij u thuis! Er kan nog besteld worden t.e.m. 20 juni...

Waar we heel hard naar uitkijken met de groep, is onze teambuilding op 18 juli! Eindelijk nog eens allemaal samen een 'fris pintjen' drinken!
Voor de 'fans': op 16 augustus gaan we #LOKAALST met verse producten en een uniek collector's item, daarover later meer!
Hopelijk wordt alles terug wat normaler, zodat we in november ons jaarlijks eetfestijn kunnen organiseren.

Het zijn rare tijden, die nog steeds onrealistisch lijken, maar we moeten erdoor!
Hopelijk blijft iedereen voorzichtig! Samen staan we sterk en kunnen we alles aan! Ook dat 'vies beest'!
Zorg voor elkaar!

Julie en AKV De Poipeplekkers!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Poipeplekkers

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

De Poipeplekkers 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten