Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 17 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Winterfoor voor groot en klein van vrijdag 22 februari tot zondag 10 maart!


WINTERFOOR MET 110 ATTRACTIES

Van vrijdag 22 februari tot en met zondag 10 maart geniet je van een variatie attracties en eetkramen voor groot en klein!

Halsbrekende toeren, het schietkraam, een knuffelbeer uit het lunapark of een heerlijke portie 'smaabollen'? Iedereen zijn deeltje kermisplezier!

-> Verslagje Opening Winterfoor? KLIK

15 februari, kermis in volle opbouw


6 PLEINEN

De foorpleinen, goed voor in totaal meer dan 110 attracties en eetkramen:

• Keizershallen
• Hopmarkt
• Esplanadeplein
• Grote Markt
• Werfplein
• Houtmarkt


15 februari, kermis in volle opbouw:


OPENINGSUREN

• Vrijdag en zaterdag: van 14u tot max. 0.30u.
• Eerste en derde zondag: van 14u tot max. 23.30u.
• Eerste maandag en dinsdag en tweede donderdag: van 16u tot max. 22u.
• Woensdagen: van 14u tot max. 22u.

Dag van het Kind (donderdag 28 februari): van 13u tot 22u.
-> Extra: van 13u tot 18u = Prikkelarme Kermis.

-> Het geluid van de attracties wordt begrensd, felle lichten worden gedimd en de microfoons worden enkel gebruikt om de start van een attractie aan te kondigen. Hiermee wil de stad Aalst ook aandacht schenken aan bezoekers met een vorm van autisme of epilepsie.
-> Op het Vredeplein zijn er dan weer diverse optredens voor de kinderen (vanaf 12u30) met daarbij ook Prins Carnaval Meyst, vorig Prinsen en... 'smaabollen' van Delforge! 
M.m.v. het Feestcomité & de stad.

• Carnavalsdagen (zondag, maandag en dinsdag 3, 4 & 5 maart): van 14u tot max. 6u.
• Eetkramen mogen dagelijks openen vanaf 12 uur (behalve op zaterdagen voor de Grote Markt en op de Hopmarkt).


15 februari, kermis in volle opbouw:


KORTING

Diverse mogelijkheden tot (flinke) kortingen!

Vele kermisattracties bieden gedurende de hele Winterfoor kortingen aan.
Knip hiervoor je bonnen uit het carnavalsmagazine dat bij iedere Aalstenaar in de bus valt.


Op de laatste dag (zondag 10 maart) is het reductiedag: bij attracties krijg je een korting van 40 %. Bij eetstanden betaal je 20% minder.


Wie (nog) een exemplaar wenst van het carnavalsmagazine, kan daarvoor de week voor carnaval terecht in het administratief centrum (Werf 9), of in het toeristisch infokantoor (Hopmarkt 51).

Ook online zijn er kermiswebsites die kortingsbonnen aanbieden!
Via DEZE LINK: https://www.kermis-feest.be/nl/bon-reduction-korting/18/aalst-carnaval-aalst

Reportage: Carnavalaalstkoentje
Foto's ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck & ©Tineke De Potter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten