Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 2 december 2019

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Tes Ter Oever - 'Van Ier Boeven Est Schoein Om Zing'


Van Ier Boeven Est Schoein Om Zing

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Tes Ter Oever!


Roelandt Kristof (voorzitter):
"Het thema voor 2020 wijst zichzelf uit...
Wij van Tes Ter Oever zweven boven Oilsjt en al wat we te zien krijgen is méér dan de moeite!
Van politiekers die een restaurant openen, tot het volledige reilen en zeilen van onze Ajoinenstad.
Het is een idee dat al jaren 'in de schuif' lag, wat dit jaar gerealiseerd zal worden.
De zaal van ons mosselfestijn eind september, had accenten die al iets prijsgaven over wat we zouden brengen in de stoet.

Het is een plezant thema, totaal iets anders dan ons interactief thema 'In Den Donkeren Altoid Prois' van vorig jaar. Toen domineerde vooral (donkere) humor.
Nu leggen we andere accenten, al zullen we het publiek ook nu zéker verwennen met onze creaties!
De kindjes zitten op de wagen, samen met enkele volwassenen. De rest van de groep mag in de stoet dansen..."


23 oktober: laswerken...


Kristof:
"Tes Ter Oever is niet alleen een carnavalsgroep, het is eveneens een 'groep kameraden'. Gedurende het jaar doen we als activiteit vaak ook de bediening van bars om wat geld in het laatje te krijgen.
Ook organiseren we een groepsbarbecue voor onze leden.
Groepssfeer is voor mij héél belangrijk.

Zoals je ziet zijn we vaak met veel volk aan het werk in hal 10.
Iederéén kan zijn steentje bijdragen aan de wagen of het kostuum. En als al die 'talenten' samen komen, krijg je uiteindelijk op 23 februari een prachtige carnavalsgroep in beeld, 'af' tot in de puntjes!
Al blijft het voor ons de bedoeling om terug éérder klaar te zijn. Vorig jaar waren we als één van de allereersten 'af', ruim 2 weken voor carnaval. Ik heb liever tijd over, dan tijd tekort. Is er plots nog een 'extraatje' nodig, dan heb je daarvoor nog de kans. We willen uitgerust onze driedaagse beginnen..."


27 november...


Kristof:
"Ambities? Daar spreken we ons liever niet (meer) over uit... We zien wel, de stoet heeft altijd zijn verrassingen. Wie weet rekent men TTO daar eens bij?
Ons amuseren, DAAR gaat het om. Na carnaval horen dat iedereen een 'supervastelauved' had, DAT telt en met 45 leden zullen we proberen dat doel te bereiken...

Groeten van AKV Tes Te Oever!

Oh ja... noteren jullie zaterdag 18 januari in je agenda?
Onze jeugd organiseert haar 2e spaghetti- en croquefestijn in zaal Chopin.
Iedereen is er van harte welkom..."18 december...


LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'In Den Donkeren Altoid Prois'


Carnaval 2018: 'Oilsjt Drooit Zot!'


Carnaval 2017: 't Gat in de sacozje van Dozje'


Carnaval 2016: 'Les Gilles d’Afrique!'


Carnaval 2015: 'TTO: Toer Trotinette Oilsjt'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Tes Ter Oever
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

27 november...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten