Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 7 augustus 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 48: AKV Dest Goe Schief


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze achtenveertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'Lalalalalalala laaaaaaaaaaaa'

Interview met Michiel!


Michiel (voorzitter):
"Carnaval 2019 was terug een succesvol jaar voor onze groep!
Bij de voorbereiding verliep alles heel goed, op zich zelfs wat vlotter dan andere jaren . Het verhaal is eenvoudig: je uitbeelding moet de mensen meekrijgen. Het publiek moet het in een oogwenk begrijpen en liefst ook de jury. Of je nu in het A, B of C-gedeelte loopt, dat maakt niks uit.

Daarom bouw je ook je wagens en kostuums in die functie. Alles vormt één geheel en wees niet 'bang' om met details te werken als finishing touch. Bij ons waren zelfs de schoentjes 'lalala'.
Daar kregen we veel complimentjes voor."Michiel:
"Het idee kreeg vorm na het zien van het Oilsjters Zangpalois door De Prinsencaemere in november 2018. Op het grootste meezingfeest van Oilsjt gaf de lalala-medley ons 'Kiekebisj'! Gans 't Forum ging compleet uit zijn dak!
Zo'n sfeer wilden we creëren in de stoet. Niet makkelijk, maar een uitdaging!
Want als de Aalsterse liedjesschrijvers plots collectief geen inspiratie meer hebben, wat blijft er dan slechts over? Juist, Lalala...dat kent iedereen, universele muzikale taal!"


Laatste weken voor carnaval....


Michiel:
"Het was een intensief werk om uit de 101 Lalala-songs een medley te maken die in het format van een stoetliedje past.
Het sloeg perfect aan! Op sommige plaatsen deed het volk een ganse straat mee. Aanstekelijk spektakel vol 'wuivende zakdoekjes'...

Keerzijde was een zware dans, maar de conditie stond scherp, na 2 stoeten mochten we de stempel 'zeer geslaagd' op ons onderwerp zetten!

Voor de Aalstenaars was er nog als extraatje, de herkenbaarheid van de sterren op de wagen: onze Oilsjterse componisten waren uitgebeeld met sprekende koppen.
Dat we bekroond werden met top 6, maakte het volledig 'af'. Als voorzitter hoop je stiekem op 'nog beter', maar als ik zie hoe blij de groep was, kan ik alleen maar zeer tevreden zijn."Michiel:
"Onze carnavalsnachten spelen zich grotendeels af rond de pompier.
Die is een meerwaarde en een verzamelplaats. Samen goed voor uren en uren ambiance.
Je kunt er je bier in stoppen en het is zo typisch voor Oilsjt Carnaval.
Als OLG hadden we ooit een Ford Keulen en toen reden we tijdens de driedaagse met de groep van café naar café.

Nu is er die vaste standplaats en combineren we 'drinken aan de pompier' met een kroegentocht.
We 'pakken' graag eens een café in. De campagne rond 'kaffeikescarnaval' sprak ons aan.
Plezier maken, zo cliché, maar daar draait carnaval nog altijd om. Een sociaal gebeuren..."2020

Michiel:
"Ja, we zijn in alles geëvolueerd en toch zijn we nog steeds 'een jonge groep'.
2020 is nog maar de 8e stoet. Maar sinds 2015 (amper onze 3e stoet), zitten we onafgebroken in die top van de kleine groepen. Zelfs de zware brand van april 2016, sloeg ons niet uit ons lood.

Uiteraard is het een proces van vallen en opstaan. Niet alles lukt, dat geef ik eerlijk toe. Onze draken van 2017 moesten eigenlijk nog veel meer bewegen. Anderzijds, je kunt maar bijleren en ik ben ervan overtuigd dat de afwerking nog steeds beter kan worden."Michiel:
"Het blijft een soort uitdaging: de lat steeds iets hoger, origineel zijn en vooral meer 'ervaren' worden op élk vlak.
Oefening baart kunst en carnaval is 'Kunst' met een grote 'K'.

We hebben al een thema-idee, het proefkostuum is bekend, de wagen krijgt 'vorm', maar alles moet nog concreter uitgewerkt worden.
Ieder heeft zijn taak en met de 'teams' verdelen we die.
En mocht je toch eerder klaar zijn, dan help je elkaar. Zo zijn we als 'team wagen' nog gaan meehelpen aan de kostuums dit jaar."Michiel:
"Of je ons kunt steunen?
Momenteel loopt de actie van de Lotus-koekjesverkoop, we gaan meewerken aan de avondmarkt van Kerksken en op 26 en 27 oktober ben je welkom op ons eetfestijn!
Eind augustus helpen we 3 dagen lang mee met corsogroep Wonderland in Blankenberge.
Hun thema 'Schlagers' gaan wij bebloemen. Een eigen corsowagen was teveel van het goede... Dan is bloemen steken een goed alternatief en een win-win situatie voor iedereen."


Bloemencorso Blankenberge 2018:


Michiel:
"Maar bovenal moet alles goed doordacht zijn. Een gans jaar lang!
Even belangrijk als een 'goed idee', is een 'goed businessplan'.
Aan welke budgetten moeten we ons houden? Organisatie en administratie is een groot karwei.
Een carnavalsgroep is iets om over na te denken. Er komt veel bij kijken.
Maar ooit, ooit... willen we toch eens de eerste plaats!
Da's een droom die we koesteren.

Ik bedank nog alle mensen die onze groep helpen, op welke manier ook...
Want samen maken we deze prachtige groep, waar ik zo trots op ben!

Groeten van Michiel, voorzitter AKV Dest Goe Schief!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Dest Goe Schief

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Pompiers Oilsjt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten