Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 1 januari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Stoetthema AKV Pjes'Uniek - 'Dozje's Blooskapel'

Elk lid van AKV Pjes'Uniek is een 'Unik stik'

'Dozje's Blooskapel'

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2024' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 94e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Daarbovenop krijg je een interview & een blik 'achter de schermen' ...


Vandaag aandacht voor Kleine Groep AKV Pjes'Uniek!


Tejo:
"Ooit vonden we een liedje met veel 'blazers' in en we dachten 'daar valt iets mee aan te vangen'!
Toch werd het stoetliedje een andere song, maar de insteek naar het thema was gelegd.
Daarna schreven we het verhaaltje over de 'invulling' ...

We zijn een toffe, jonge groep, met toch al flink wat carnavalservaring.
Zo kennen we de knepen van het vak, de ditjes en datjes, de kostprijs van alles en de inspanningen om een groep draaiende te houden.
We organiseerden als eerste eetfestijn een 'Meatfest' met kwaliteitshamburgers en pulled pork, het werd een groot succes!
Verder is er de, door velen gekende en geprezen, traditionele pannenkoekenbak ...

In 2023 gingen we als Losse Groep reeds met véél aandacht lopen, dit door in te spelen op het gesloten restaurant van Dozje."Tejo & Pieter:
"Het thema 2024 werd 'Dozje's Blooskapel', met Den Dozje zelf als Tamboer Majoor: leidt hij de muzikanten op 'goede weg'?
We vormen samen een (h)échte blaaskapel vol toeters en trompetten!
Maar worden het wel 'lof'trompetten?

Net als u, vragen ook wij ons af hoe het zit met Dozje zijn mooie beloftes voor zijn charmante stad?
Blaast hij warm of koud?
Moet hij stoom afblazen, blijft hij hoog van de toren blazen, blaast hij de aftocht, of is het toch oppassen geblazen voor zijn politieke tegenstanders?
Misschien blaast hij ze opnieuw allemaal omver??

Het publiek ziet achtereenvolgens De Aalsterse Gilles, de Stopnoillekes en de Reuzen, het Ros Balatum, de Mazjoretten van Boeven de 40, Prins Vincent en daarna ... komen wij!
'Dozje's Blooskapel' van Pjes'Uniek maakt zo het plaatje compléét!"Tejo & Pieter:
"In de stoet zul je 20 gekostumeerden zien en in totaal zijn we met zo'n 30 (leden, chauffeurs & begeleiders inbegrepen).
We bouwen een praalwagen uit 2 delen.
De bedoeling is om ons op de kaart te zetten, veel plezier te maken en de uitslag??
We zijn al 'nummer één', onze carnaval kan dus sowieso niét meer stuk!
😉

Eerlijk gezegd en met de voetjes op de grond: een eerstejaar zonder kleerscheuren of pannes doorkomen, da's het doel.

Groeten van AKV Pjes'Uniek, geniet mee van 'Dozje's Blooskapel'!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Pjes'Uniek
Foto's: ©AjoinPedia & ©AKV Pjes'Uniek

-> Welkomsartikel AKV Pjes'Uniek: KLIK

AKV Pjes'Uniek post ook updates vanuit het 'Unik stik'-atelier:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten