Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 16 november 2021

CD-seizoen 2021-2022 - CD De Zjieverleppen vol. 5 - 'Da's Mèn Oilsjt'

CD-REEKS DE ZJIEVERLEPPEN

De Zjieverleppen zijn toe aan hun 5e CD!

De vorige jaren was deze 'nieuwkomer' op de markt al zeer snel uitverkocht...

Vanaf de eerste CD was duidelijk dat deze reeks een 'blijvertje' zou worden.
Een combinatie van heel wat genres en zangers, bleek een méér dan geslaagde formule!


-> De CD is vanaf nu verkrijgbaar! Extra info? Volg de pagina van de Zjieverlep-CD's!

We hebben een uitgebreid voorsmaakje voor u...

Eerder in deze reeks...
- Volume 1 'Oilsjt Ik Zing A Geren' KLIK
- Volume 2 'Steirk In Oeverdroiven' KLIK
- Volume 3 'Gebeiten Va Carnaval' KLIK
- Volume 4 'E Weirk Va Langen Osem' KLIK

VOLUME 5 - 'DA'S MEN OILSJT'
Chris Boone (Prinsj 'Den Boein', woordvoerder):
"DA'S MÈN OILSJT, dat mag je in 'hoofdletters' schroiven...
Voor 'De Zjieverleppen Volume 5' probeerden we om de lijn van de vorige CD's verder te zetten.
Je krijgt een mix van diverse muziekstijlen, bekende en minder bekende melodietjes, zangers die solo zingen of in duet. Naast de typische Oilsjterse humor, is er ook plaats voor een klein beetje sentiment.

Diep in ons carnavalshart bruist het van 'emotie', zeker in de huidige (onzekere) tijden.
Aangezien er het afgelopen jaar geen (nieuwe) Prins was en ook geen medekandidaten, hebben we  ervoor gekozen om enkele shownummers van vroeger op deze 'schijf' te zetten."Chris Boone:
"De opener en tevens de naam van de CD is 'Da's Mèn Oilsjt', oorspronkelijk bedoeld als mijn campagneliedje voor 2010.
Het refrein was al geschreven, dat is onveranderd gebleven, ik moest enkel nog de strofes pennen.

Een actueel nummer over de huidige coronaperikelen is 'Twië Kiejren Gevaksineird' van Prins Frank 'Va Roimenant' (1989) & Prins Den Baal (2003).
Dit plaatje is qua stem op hun lijf geschreven...
'Oilsjt Es Vangen' van De Romingo's Ft. De Moiskes is een song over de 'knaldrang' waar de meeste carnavalisten, na een jaartje zonder carnaval, momenteel mee zitten ...

'Ik Moen Van A Nimmer Weiten' door Prins Kris I (De Poorter, 1990) & Prins Pascal (Solemé, 1992) is een liedje over allerlei zaken die een kandidaat kan tegenkomen tijdens zijn campagne... En dat zijn er héél wat."Chris Boone:
"Met 'Merci Onzjiër (Da 'k Ik Nen Oilsjtneer Ben)' van De Beaters brengen we totaal iets anders qua muziek, waarin we dankbaar zijn om Aalstenaar te zijn!
'Ik Ga Zwemmen' was dé (na)zomerhit van het jaar, dus moest er zeker een parodie op komen, dit werd dan ''k Gon Iejne Schellen': een typische Oilsjterse uitdrukking.
Prins Tony (Swings, 1999) & Prins Bart (De Meyst, 2019) zongen het in.

Als 7e track hoor je 'Da's Vastelauved' van 2 Zjiëvereers & 1 Masken: een bestaand nummer, dat zeker een plaats verdiende op deze CD.
Zo'n slagzin, die je op twee manieren kunt opvatten, is 'Ik Wèr Noeit Serjeis Gepakt'. Het werd ingezongen door 2 ex-kandidaten Arendprins: Saskia (2014) & Katleen (2018)"Chris Boone:
"Het 9e liedje, 'Giejl Ons Stad Oeveroeip', komt uit de verkiezingsshow van kanditdaat-Prins Bart Neirinckx (2014).
''t Diert Te Lank' van De Romingo's is helaas brandend actueel. Dit nummer hebben we opgenomen, met een gevoel van weemoed, rond de periode in 2020 dat het eigenlijk carnaval 'moest' zijn...

Iedereen heeft wel al een collega op het werk gekend die liever lui dan moe is, in Aalst noemen we dit 'nen Tammen Oi'rekoek'. Prinsen Den Boord (2013) en De Joe (2015) laten u zéker lachen.

Een bestaand deuntje, gemaakt door 2 leden van De Schoitkitten, is ''k Zing A Geer'n'. Een pareltje dat een plaatsje waard is op de nieuwe Zjiever-CD.
Dé zin die je dikwijls terug ziet komen op Facebook, de dag na een carnavalbal, is 'Ik Ben Mèn Stemme Kwoit'. Arendprinsen De Potrel (2016) & Kiekes (2017) maakten er iets hilarisch van.
Een eerbetoon over én met ex-schepen van cultuur Gracienne Van Nieuwenborgh, is 'Gracienneken' van De Beaters..."Chris Boone:
"De finale van de CD is weggelegd voor 'Giejl De Stad In Lichterlooin', uit kanidaat-Prins 2016 Cali zijn verkiezingsshow.
'Geriejd Vér Te Klasj'n' van Prins Alex (2018) & Steve Bauwens, is een nummer dat ik laatstgenoemde zelf liet schrijven. Hij deed dit voortreffelijk, met een knap eindresultaat!

Hét kippenvelmomentje van deze CD en tegelijk een welverdiende ode aan onze Keizer, is 'Koizer Kamiel', gezongen door mezelf!
Slotliedje van de CD is 'Ge Kèntj Ni Teigen A Verlies' van De Oitdaugers.
Veel mensen stellen zich kandidaat-Prins Carnaval, maar sommige kunnen achteraf niet goed tegen hun verlies. Het werd ingezongen door Prins Peter (Vereecken, 1993) & Bart Marcoen.

Wie twijfelt, hoop ik bij deze te overtuigen: koop de 5e Zjiever-CD en geniet mee!

Cali (Voorzitter AKV De Zjieverleppen):
"Keer op keer is het moeilijker om een kwalitatieve CD uit te brengen, waarvan we nadien nog genieten en durven zeggen 'ja, dat klinkt goed en ... het blijft goed'.
De kostprijs van de opnamestudio, de 'rechten en plichten' die erbij komen, het zoeken naar goede melodieën, de juiste stemmen laten samen klinken, op zich 'E weirk Va Langen Osem', zoals de titel was van de vorige CD.
Met 'Da's Mèn Oilsjt' legden we de lat hoog en ook deze keer is het eindresultaat 'subliem' te noemen.
Als je ziet welke artiesten, Prinsen en anderen, hun stem leenden om mee te werken, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn!

Ook zeker naar den Boein toe: hij voelt perfect aan welk nummer op welke plaats hoort op een CD, hoe je zo'n CD moet opbouwen, hoeveel uptempo liedjes er nodig zijn, waar we actuele accenten kunnen leggen in de teksten...
Zonder zijn medewerking en drijvende kracht achter de schermen, zou het véél moeilijker zijn.
Bram De Baere tekende de hoes, nogmaals een pareltje dus.
Onze 5e telg is vanaf nu te koop bij de leden van De Zjieverleppen.
Binnenkort komen daar de traditionele verkooppunten bij.
De prijs? €18!
Daarvoor kun je het niet laten.
Voor de 'kenners' hebben we ook terug, in beperkte oplage, de combi 'Ziever gin + CD'. Info via onze leden...

Groeten van 'Den Boein', de Cali en De Zjieverleppen!""Te koop bij:

- Las Fiestas (Gentsesteenweg)
- Liebaut (Koolstraat)
- De Wolf (Moorselbaan)
- Dendergalm (Gijzegem)
- Brico(Pierre Corneliskaai)
- Krantemanneke(Welvaartstraat)
- Via de leden van AKV de Zjieverleppen


Tracklist:

1. Da's Mèn Oilsjt (Boein)
2. Twië Kiejren Gevaksineird (Frank & Den Baal)
3. Oilsjt Es Vangen (De Romingo's Ft. De Moiskes)
4. Ik Moen Van A Nimmer Weiten (Kris I & Pascal)
5. Merci Onzjiër (Da 'k Ik Nen Oilsjtneer Ben) (De Beaters)
6. 'k Gon Iejne Schellen (Tony & De Meyst)
7. Da's Vastelauved (2 Zjiëvereers & 1 Masken)
8. Ik Wèr Noeit Serjeis Gepakt (Saskia & Katleen)
9. Giejl Ons Stad Oeveroeip (Bart Neirinckx)
10. 't Diert Te Lank (De Romingo's)
11. Tammen Oi'rekoek (Den Boord & De Joe)
12. 'k Zing A Geer'n (Lola & Daan)
13. Ik Ben Mèn Stemme Kwoit (De Potrel & Kiekes)
14. Gracienneken (De Beaters)
15. Giejl De Stad In Lichterlooin (Cali)
16. Geriejd Vér Te Klasj'n (Alex & Steve Bauwens)
17. Koizer Kamiel (Boein)
18. Ge Kèntj Ni Teigen A Verlies (De Oitdaugers)

Artikel / Interview: ©Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©AKV De Zjieverleppen / ©Hans Stieperaere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten