Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 17 februari 2023

Aalst Carnaval 2023 - Stoetthema De Loge - 'NAKED ATTRACTION! / DATE JE KONTJE'


NAKED ATTRACTION! / DATE JE KONTJE

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2023' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 93e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• En een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV De Loge!


AKV De Loge, voorzitter Peter:
"We nemen deel sinds het jaar 2000 als Losse Groep en een jaartje later waren we AKV.
Eerst bij de Kleine Groepen, vanaf 2004 bij de 'Grote jongens' en steeds bleven we onszelf, altijd ludiek ...
Er zijn mensen die 'fan van het eerste uur' zijn en ons al jaren volgen en vraag éénder welke toeschouwer met wie ze écht konden lachen, welke act ze konden onthouden die eruit sprong tussen al die pracht en praal en ze zullen vast en zeker 'De Loge' vernoemen.

We hebben véél respect voor wie prachtige wagens bouwt, sterker nog: een deel van onze groep heeft ooit zelf praalwagens gecreëerd, maar die tijd is al lang voorbij.
Als ik één gerucht définitief de wereld uit wil helpen, is het dat van 'De Loge bouwt zijn wagen op slechts 2 dagen', dat is 100% larie!

Om u een idee te geven, een gans jaar door verzamelen we 'alle mogelijke pistes', het ene gedacht al wat zotter dan het andere ...
In september steken we de koppen bijeen en dan volgt meestal de consensus over 'wat willen we doen en wat hebben we daarvoor nodig?'
Dan moeten, net als bij élke andere groep, de nodige materialen, attributen en stoffen besteld worden en na nieuwjaar starten we met de praktische opbouw van iets dat op dàt moment al veel voorbereidend werk kostte ...
Verder betalen we lidgeld en in al die jaren hielden we twee keer een eetfestijn, het laatste was een mosselfestijn begin december.
Bedankt voor wie ons steunde!"



Peter:
"Zelf durf ik met de hand op het hart zeggen dat we trendzetters zijn!
We waren de éérste met een groot ledscherm (Bonobo's), de eerste die uitpakte met opblaasbare elementen om een thema te ondersteunen, de eerste die ludieke gadgets uitdeelde en nu zijn we de eerste carnavalsgroep op ... OnlyFans!

Zo komen we bij het thema terecht ...
Wie haalt het in zijn hoofd om een datingshow te organiseren tijdens de stoet? Wij!!
En wie heeft er Aalst warm gemaakt (via een kaartje in de brievenbus) om ons thema (daad)kracht bij te zetten? Wij!!
Het lanceren van ons thema sloeg in als een bom, met 10.000 unieke bezoekers op de site!

'Date je kontje' kun je vinden via www.delogeaalst.be : je kunt nog stééds stemmen!!²
In tijden waar jouw online profiel bepaalt, hoe, wanneer en wie je date, halen wij alles weg en laten enkel het echte werk zien, ongefilterd.
Wij starten, waar een goede date eindigt: 'Kunstzinnig Naakt'!
Via die QR-code of de link, kom je op de Naked Attraction-website van De Loge, speciaal voor ons thema ontwikkeld.
De 'even unieke bierkaartjes' die je kon vinden in een groot aantal cafés waren in een mum van tijd 'per ongeluk' meegenomen naar huis.

Het aanbod op de site is énorm.
Maar dat was pas het 'virtuele genot'.
In de stoet komt het échte (achter)werk tot leven, de 2 woordjes 'Touch Me' zeggen al iets meer vermoed ik? Dames: laat je maar eens goed gaan!!"



Peter:
"We hebben allen hetzelfde kostuum, staan op de wagen en worden omringd door een 40-tal 'medewerkers' die op hun beurt ook deel uitmaken van de 'datingshow'.
Verder zijn er 5 begeleiders die ons een zorgeloze stoet moeten garanderen.
Ondanks de zeer late wijziging van het stoetreglement, betreffende het aantal 'verplichte deelnemende leden', zijn we er toch in geslaagd om 45 i.p.v. 25 enthousiastelingen warm te maken voor ons 'optreden' op 19 & 20 februari!

Trouwens, na carnaval zullen we bij gelegenheid het populairste kontje bekend maken!
Zelf hopen we op een goede stoet, liefst geen regen en dat wij (en alle andere groepen) zich vooral eens goed amuseren!

Trouwens, De Loge is de énige carnavalsgroep die zelfs tijdens de strenge lockdown van 2021 gestunt heeft (vliegtuig met wimpel 'De Loge ❤ Oilsjt').
In 2022 lieten we tijdens Kaffeikescarnaval, toch nog een kleine stoet passeren dankzij ons trommelkorps.

Of we een uitslag in gedachten hebben?
'De Loge doet mee voor de laatste plaats'?? FOUT! Wij doen mee om iedereen die spontane lach te bezorgen.
Mocht men 'durven jureren' vanuit het perspectief dat humor en interactie én de 'stem van het publiek' meetelt, we zouden vast en zeker een andere uitslag krijgen.

Tenslotte nog dit:
Goede Liekens is niet alleen de 'stem' van onze website, ze zal er ook bij zijn tijdens het totaalspektakel in de 93e stoet en live commentaar geven op zondag!
Geniet mee van onze 'NAKED ATTRACTION!' en... 'DATE JE KONTJE!'

Groeten van De Loge!"



LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2020: 'PIKANT: Marie-Joe'


Carnaval 2019: 'Gaywatch'


Carnaval 2018: 'Bangkok'


Carnaval 2017: 'Vlaanderens mooiste 2017...2025'


Carnaval 2016: 'The Sky Is The Limit'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV De Loge
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©AKV De Loge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten