Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 16 februari 2021

Aalst Carnaval 2021 - Stunt van De Loge, Coronaproof wandelen en enkele Voil Janetten!

VOORBEELDIGE CARNAVALISTEN!

Aalst 'Corona' Carnaval verliep geruisloos en zonder problemen!

Een sfeerverslagje over een bijzondere, hopelijk éénmalige (alternatieve) editie.
Doisdagrebel

Dinsdag 16 februari 2021, 15u, Grote Markt...

Frank Oilsjt Fransaert 'Lassie' staat vol trots als een 'rots in de branding'...Frank:
"Al 40 jaar loop ik de stoet, niets of niemand kan dat verhinderen... geen corona, geen politie, geen beperkingen...
Maar ik hou me netjes aan de regels. Het masker gaat énkel (kortstondig) af om een sigaartje te roken en ik hou voldoende afstand tijdens mijn wandeling..."

Frank:
"Toch voel ik me een beetje 'rebel', gewoon omdat er bijna geen Voil Janetten durven buiten komen. Ergens te begrijpen, maar voor mij hoort het erbij.
Iedereen doet wat hij wil, maar ik mis het allemaal wel...De sfeer, de vriendschap en ... de toeschouwers.
Afspraak op 1 maart 2022 om 15u. Dan staan we hier terug met duizenden, dat hoop ik!"

Gunther (Voil Janet es giejn travestie - VJEGT):
"Wat wij als bestuur van VJEGT vandaag wilden, is 'puur persoonlijk'. Symbolisch staan we hier aan het carnavalsmonument, de beeltenis van de Voil Janet.
Aangezien er geen Voil Janettenstoet is, spreken we niet over een 'traditie die in ere moet gehouden worden', daarom ook dat we ons bewust niet verkleden.
Iedereen moet dat voor zichzelf uitmaken, of men de behoefte heeft om het traject al dan niet af te leggen.

Wij gaan dit wel doen, aangezien het niet verboden werd door de stad Aalst.
Op onze FB-groep hebben we nooit opgeroepen of er iemand wou meegaan.
Er is momenteel geen énkele reden om in deze tijden eens goed te feesten.
We kijken dus vooral uit naar volgend jaar voor de Voil Janettenstoet, maar eerder nog naar het einde van dit jaar. De zesde editie van de Koesjkes Mietingk gaat door op zaterdag 4 December 2021, hopelijk zonder (corona)zorgen!"


Op hun jasje droegen de leden van VJGT aandenkens aan Jacquy en Ilse
Sfeerfoto's dinsdag


DE LOGE STUNT OP ZONDAG!

Vele carnavalisten wandelden rustig op het parcours van de stoet
De Loge huurde een vliegtuigje in dat Aalst en zijn deelgemeenten een hartverwarmende boodschap gaf: 'De Loge Loves Oilsjt'
Verder bleef het een rustige 'wandelnamiddag' in Oilsjt op valentijnsdag (14 februari)...

Sfeerfoto's zondag


VIRTUELE POPVERBRANDING SLUIT CORONA-CARNAVAL AF!

Ajoin Music, TV Oost, Oilsjt Mjoezik: allemaal vulden ze diverse (live-)programma's in, om de driedaagse door te komen.

Zelf boden we 5 'nieuwe' Stoetfilms aan!
En gingen we langs bij Inge, die als vrouw haar mannetje staat als 'roiteklasjer'...
Verder was er op maandag de KBA-Proisoitroikink van het 'fasadekonkoer' en op dinsdagavond mochten OM en De Zwisjelmoizen dit corona-carnaval waardig afsluiten...Reportage: ©Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Lieven Rowies, ©AjoinPedia / ©Sören Delclef, ©AKV De Zwisjelmoizen & ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten