Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 16 januari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Bewonder alle inzendingen van de Affichewedstrijd in het Stedelijk Museum 't Gasthuys

Tentoonstelling toon alle ingezonden kunstwerkjes!

Het winnende ontwerp van Tim Acke kennen we al, maar ben je ook benieuwd naar de inzendingen voor de Affichewedstrijd die het niet haalden?

Je kan deze ontwerpen gratis gaan bekijken in 't Gasthuys Stedelijk Museum Aalst in de themazaal carnaval, op de bovenverdieping van het museum..
Deze tentoonstelling loopt tot en met zondag 18 februari.


Voor 2024 gaat het om maar liefst 62 inzendingen (een record aantal).
De stijl en uitvoering van de ontwerpen varieert, maar één element hebben ze allemaal gemeen: er is 'nen hoek af'...


De carnavalsaffiche wordt in grote oplage gedrukt en in ’t Gasthuys, het infokantoor van Visit Aalst en het administratief centrum van de stad Aalst verdeeld onder de Aalstenaars.
Het ontwerp vormt de basis voor een reeks unieke gadgets, zoals pins, medailles, munten en etsen die gegeerd zijn bij carnavalisten en verzamelaars.
Deze worden verkocht in het infokantoor van Visit Aalst op de Hopmarkt


Ontwerpen verbrandingspop


Ontwerpen affiche (selectie)Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje
Foto's: i.s.m. ©Nico 'Mateusken' Matthieu


Openingstijden Stedelijk Museum 't Gasthuys (Oude Vismarkt 13 - 9300 Aalst):

• maandag: gesloten
• dinsdag: 13u-17u
• woensdag: 13u-17u
• donderdag: 13u-17u
• vrijdag: 13u-17u
• zaterdag: 14u-18u
• zondag: 14u-18u


Geen opmerkingen:

Een reactie posten