Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 18 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Vitrines en etalages brengen kleur in de stad!


SFEER DOOR UNIEKE KUNSTWERKEN

Alle handels- en horecazaken in Aalst kunnen meedoen aan de vitrine- en etalagewedstrijd van Carnaval 2019.  

"Speel in op de actualiteit heet van de naald, laat ludieke en carnavaleske taferelen je ruiten kleuren of fleur je etalage op."

Maar meedoen, of niet, het blijft mooi om zo'n kleurrijke stad te zien!


Bistro Denderend Lekker , Johan:
"Onze zaak in het midden van de charmantste stad van Vlaanderen, op het Vredeplein, wou ik vrolijk en carnavalesk inkleden.
Gilles en Mattis Van Schuylenbergh maakten er iets prachtig van!
Zelfs ik ben een 'karikatuur' geworden en de bistro kreeg een vrolijke verflaag.

't Zijn toch artiesten!
We zijn een maand of 8 bezig, maar deze carnavalsperiode zie je veel mensen even stilstaan en de 'roiten' bewonderen...

Of we open zijn met de 'droi zotte daugen'? Ja hoor! Een heerlijke carnavalspint of een frisdrank? Je bent méér dan welkom. De zaak zal wel wat herschikt worden, maar aan de toog de dorstige carnavalisten 'laven', is ook een vorm van 'Denderend Lekker'!"Café 't Bergenhof, Mehmet:
"Ook wij laten onze ramen beschilderen 'facadeklasjen' en hier ook aandacht voor de prijs van de 'carnavalspintj'. Al jarenlang ons sterke punt tijdens carnaval...
Het geeft énorm op als de ruiten zo gedecoreerd zijn.
Is een meerwaarde voor de klanten en voorbijgangers houden halt om te kijken en te lezen wat er staat..."KLEUR IN DE STAD

Dit bijzondere erfgoed mag nooit verdwijnen!

Enkele sfeerbeelden van ruitversieringen en... etalages...

-> Wie de blog in full-option bekijkt, kan (zoals steeds) de foto's ook uitvergroten in 'volle glorie'!


WEDSTRIJD STAD AALST

Wie wil deelnemen als 'zaak' kan dat tot en met 25 februari!

Men kan zich inschrijven door je digitale foto op te sturen, samen met je adresgegevens.

De inzendingen worden op woensdag 27 februari 2019 beoordeeld door het Feestcomité. De zes meest originele vitrines en etalages ontvangen een mooie prijs. Ben je bij de winnaars? Dan word je persoonlijk verwittigd.

Alle info staat HIERReportage: Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten