Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 7 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Veiligheid blijft topprioriteit! Jaarlijkse controle brandblussers door Somati FIE


GRATIS BRANDBLUSSERS

Veiligheid blijft topprioriteit!

In samenwerking met CTIDK (Carnavalist Tot In De Kist vzw) en de stad Aalst, zorgt het bedrijf Somati FIE al sinds carnaval 2011 voor een belangrijk segment voor de veiligheid: het voorzien van (gratis!) brandblussers voor de carnavalsgroepen.

Een kleine groep ontving net voor carnaval 2011 één brandblusser, een middelgrote groep twee en een grote groep mocht drie brandblussers meenemen naar hun respectievelijke hal.

Sindsdien biedt Somati FIE als extra service een jaarlijkse controle!


De brandblussers dienden binnen gebracht te worden ter controle tussen 4 februari en 6 februari bij de toezichters.

68 AKV-groepen (van de 71) werkten dit jaar mee, samen met de Aalsterse Gilles, OilsjtMjoezik carnavalsgroep, Sjatt friends en Konterverkiert...

Dus er zijn 70 AKV-groepen (van de 71) lid van CTIDK (2 laten hun blussers zelf keuren, slechts één AKV is géén lid en gaf ook geen info vrij, maar moet volgens het stoetreglement hiermee in orde zijn).

In totaal werden 294 blussers gekeurd en 22 daarvan afgekeurd
De blussers die niet meer voldoen, werden vervangen.
Ook de groepen die van categorie veranderden, kregen hun bijkomende brandblusser.


Ter vergelijking: in 2015 bv. zat men nog aan meer dan 100 blustoestellen minder.
De preventie en sensibilisering werpen bij iedereen zijn vruchten af.


Dit jaar was er als cadeau voor de leden een aanvulling voor de verbanddoos, met Ocal, Flamigel en ontsmettingsproduct, zodat iedereen ook daarmee in orde is.


Voor de vzw Carnavalsit Tot In de Kist (CTIDK) en Somati FIE is dat een kans om de preventieactie(s)  nog eens extra in de verf te zetten.

Sinds Carnaval 2011 is dit een blijvend aspect dat de veiligheid als doelstelling wil behouden.
Zo zijn de (verplichte) brandblussers in orde voor de carnavalsstoeten...


Somati FIE biedt zo een mooie service. Als marktleider op vlak van expertise in brandveiligheid en interventiemiddelen, heeft men zijn vestiging in Erembodegem.
 

Dankzij die Aalsterse roots, draagt men zo zijn steentje bij aan carnaval!


Reportage: Carnavalaalstkoentje i.s.m. CTIDK & De Toezichters!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten