Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 5 januari 2019

Aalst Carnaval 2019 - De Zwisjelmoizen voorspellen met hun Prékiezing al sinds 2009 de juiste uitslag! Meyst Prins Carnaval?


ZWISJELMOIZEN VOORSPELLEN MEYST ALS NIEUWE PRINS!

Na een jaartje onderbreking, zochten en vonden De Zwisjelmoizen een nieuwe locatie voor hun unieke Prékiezing.

Het concept is eenvoudig: een 'oeroude' verkiezing met alles 'erop en eraan!'


Karel (voorzitter):
"De bedoeling van dit feestje?
'Gelek As Vroeger': een verkiezingsavond net na het Driekoningenfeest van de stad Aalst. Ex-prinsen en de kandidaten-Prins zingen, hun supporters laten zich horen en tenslotte een stemming...Op papier...
En ja, er werd 'bedroegen op groete school'... Maar de winnaar bij ons? Die wint al sinds de 1e editie in 2009 ook de échte verkiezing. Proficiat aan Bart De Meyst!"Karel:
"Vorig jaar vonden we geen locatie, dus was er geen Prékiezing. Beetje jammer, want het is een begrip geworden.
Resultaat is dat iedereen ons een jaar lang 'stalkte', met de vraag het opnieuw te organiseren.
De vorige locatie (Sint-Annakring) lag vlakbij de Sint-Annazaal, waar tot 2016 het Driekoningenfeest plaats vond.
Telkens moesten we tafels en stoelen in het café aan de kant schuiven, zovéél volk kwam erop af!

Maar toen het Driekoningenfeest in 2017 verhuisde, bleven we nog één jaartje een beetje 'verweesd' achter.
De 'afstand' was te groot en onze Prékiezing haalde minder sfeer dan andere jaren.
In 2018 moesten we een jaartje passen..."Karel:
"Met Hotel de la Gare, is onze comeback méér dan geslaagd!
Vlakbij het Statieplein, en dus terug vlakbij het Driekoningenfeest.

De avond kwam rustig op gang, maar uiteindelijk kregen we toch wel volk én ambiance... Naar schatting een 300 bezoekers.
Het zaaltje van Hotel de la Gare is bovendien een 'ongekende parel' voor velen: kleinschalig en toch groot genoeg voor ons event. En een plaats die perfect paste voor de gezelligheid, die primeert.

Of er dit jaar vals werd gespeeld? Als we 300 stemmers hebben, komen we meestal aan 350 te tellen stembiljetten...
Maar voor de rest zijn we overtuigd dat het stemmen op papier vooral nostalgie is en ons doet denken aan 'goede oude tijden'!"Karel:
"De winnaar bij ons, is sinds de eerste editie stééds Prins geworden. Of we alwéér gelijk hebben? Dat weten we in de vroege ochtend van 27 januari...
Maar naast het feit dat bij ons Bart De Meyst overtuigend won van Semeraro Massi, willen we ook benadrukken dat ook het optreden van vele (ex-)prinsen en andere Oilsjterse zangers, steeds bij het geheel past.
Een avond plezier, een Oilsjters fiesjtjen en de kiezing zelf als climax!
Den 'dasj' was er hier, in tegenstelling tot ons stoetthema over 'nationale politiek', niét uit!

Wie wil weten wie Prinsj 2020 gaat worden?
Welkom op onze Prékiezing in januari volgend jaar!

Groeten van De Zwisjelmoizen..."


Reportage: Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Zwisjelmoizen
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje (groepsfoto), ©AKV De Zwisjelmoizen: actiefoto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten