Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 13 december 2018

30 jaar 'De Prinsengarde der Stad Aalst' bracht met 'Made In Oilsjt' een wervelend spektakelweekend!


'MADE IN OILSJT'

Naar tweejaarlijkse gewoonte pakte 'De Prinsengarde der Stad Aalst', uit met hun Carré!

Een weekend lang, op 7, 8 & 9 december 2018, gaven ze in 3 shows hun absolute kunnen, met een nooit overtroffen 'Made In Oilsjt', een schouwspel van hoogstaande kwaliteit!

Bovendien bestaat De Prinsengarde 30 jaar en dat bleef niét onopgemerkt...

Een fantastische show op topniveau! Met humor, interactie, prachtige liedjes, knallers van 'bindtoneeltjes' en héél veel 'arbeidsvreugde' bij de acteurs...

Een sfeerverslagje... met foto's & een filmpje van de zondagnamiddag!
Prins Patrick (voorzitter):
"Het was dit jaar terug een Carré van zéér uitzonderlijk niveau.
Wij doen ons best en ja, wij leggen de lat altijd heel hoog!
Zelfs de kleinste sketches tussenin moeten 'kloppen'.
Want timing is 'alles'!
 
Wij hebben een programma en ook een draaiboek voor alle deelnemers: Frank en ik zitten urenlang bij de repetities, om élk detail uit te leggen: wie waar staat en wie vanwaar komt. Weet je dat we soms maar een paar seconden hebben om van jas of kostuumstukken te veranderen?
Dan moét er achter de schermen blindelings iemand volgen, die perfect weet dat die klaar moet staan om te helpen. Op 10 seconden een andere kostuum aan, halfweg het openingsnummer? Gelukt! Want alles was getimed. Er stonden drie man met jas open al klaar, wij de jas uit en direct onze armen in die andere jas. Je kan het je niet voorstellen...
'Made In Oilsjt'!"


Prins Patrick & Prins Frank:
"De mensen betaalden 28 euro en voor dat geld willen we elke cent waard zijn.
Het begint al bij de keuze: waarover willen we iets brengen?
Hoe kan het decor eruit zien: wat hebben we nodig, wat kost het...
Voor het programmeren van licht, waren we van dinsdag al aan bezig.

Er zitten krakken bij ons en die durven met hun talenten de diversiteit van de show te garanderen.
Er zijn zangers, entertainers, en ... een zeer belangrijk item van de show die dikwijls vergeten wordt: de sketches tussenin. Ook daarin hechten we veel belang aan de kwaliteit
'Made In Oilsjt'!"


Prins Patrick & Prins Frank:
"Het is onvoorstelbaar hoe creatief een Oilsjteneer is!
En als je weet dat alles door onze eigen handen gemaakt werd!
Van decor (dat we zelfs élke dag gestofzuigd hebben), tot kostuum en hoeden enz.
Alles door carnavalisten!
Dan besef je pas wat Oilsjt in zijn mars heeft...

Het is niet alleen de prestatie van de prinsen, het is ook allemaal te danken aan de dansers / danseressen, de technische ploeg, de mensen die achter de schermen de attributen op het podium plaatsten, tot het personeel van De Werf en zelfs de vestiaire... élkeen droeg zijn steentje bij en ja, dan besef je pas de werkelijke betekenis van 'Made In Oilsjt' ..."Prins Patrick :
"En ja, er waren zovele hoogtepunten... en evenveel gebeurtenissen om aan terug te denken....
De medley van de okkosjekoamer vond ik heel super. Beste nummer misschien wel 'De klank van vasteloavend' van Bart en Loeken.
De sketchen... zo puur en eenvoudig, de lachsalvo's van het publiek...
Die verrassing met de beren: daar wist (bijna) niemand iets van.
De rokken van de opening in deel 2, met die lichtjes... (heb ik zelf ook gemaakt).

Verder het 'gekoesterde beeldmateriaal': Davy, die alleen vrijdag al meer dan 2.000 foto's nam. Alleen jammer van zijn dochter en haar verstuikte voet. Gelukkig zijn we goed verzekerd. Ook daaraan moet je dus denken... Er was DRA die filmde...

Maar wat het meest deugd deed? Het applaus! 3 dagen lang een hartverwarmend applaus, mensen met tranen in hun ogen van het lachen. Eens de dagelijkse sleur vergeten en een paar uur puur Oilsjters plezier!
Daar doen we het  nog steeds voor...
'Made In Oilsjt'
 
Met de groeten van De Prinsengarde!"Reportage: Carnavalaalstkoentje
Foto's en Video: ©Cris De Wolf & ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten