Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! //Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier, Peter Van Keer, Karel 'Sjalen' Van de Winkel of Seppe Baeten: wie van deze 4 'topkandidaten' wordt de 71e Aalsterse Prins Carnaval?! Zaterdag 19 oktober, na de Prinsverkiezing op de Grote Markt, kennen we het antwoord! // Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong! // In de Werkhallen is men volop bezig met de voorbereidingen op de 95e stoet! // Veel moed voor de 2 leden van AKV De Popollekes die herstellen na een steekvlam op het einde van hun eetfestijn! // Carnavalsnieuws? AKV Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! We namen na 1 jaar 'comeback' alweer 'afscheid' van AKV Aaft Ons Vast en na 45 jaar verliest de stoet het legendarische AKV Schiefregt'Oever. AKV Pladasj is in 2025 eerstejaars-AKV! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe (stoet)clipjes, de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010 & véél méér!! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 4 november 2019

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Gratietanders - 'Ver een pak groeit of klein moeie boi Sjik zen: 20 joor Frituur Sjik'


20 joor Frituur Sjik

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Gratietanders!


AKV Gratietanders, Kevin (voorzitter):
"Gratietanders is een kleine, maar bruisende groep die nu voor de 7e keer zal deelnemen aan de carnavalsstoet!
We zijn met 42 leden, daarvan gaan er 28 in kostuum mee in de stoet.

Noem ons een groep vrienden, die zich graag amuseren en we willen plezier hebben in wat we doen. Van de activiteiten tot de voorbereiding, van de stoet tot de nachtelijke ambiance..
Maar ook gedurende het jaar proberen we contact te houden en komen we geregeld samen. Soms puur voor de fun..."





'Frituur Sjik beter gekendj as de 'drive-inn frituur', bestoot 20 joor!
Weir van Gratietanders zetten geeren onze moot en zèn personiël isj in de blommekes.
Of beter gezeit in een baksken mé frit, oevergoeten mé stoefvliejssaas en een klasj mayonais mé brochettekroiden...'



Kevin:
"De themakeuze?
Het werd uitvoerig besproken in en buiten de groep. Of we dat wilden doen? Of het haalbaar was? We zijn hierover al een vol jaar aan het brainstormen.
Bij frituur Sjik (Chic dus) vonden ze het super. Voor hen is het ideaal, want ze bestaan in 2020... 20 jaar! Meer zelfs, ze kwamen mee het idee vormgeven.

Wat zal er te zien zijn? Alles wat je in en rond een frituur vindt. Van de frietjes, tot de snacks... En hierbij ook de 'persoonlijkheid' van de joviale uitbater David!
Kortom, een smakelijk thema!
Ofwel een Sjik thema..."



Kevin:
"Of we een plaats in de uitslag op het oog hebben? Wij zijn geen prijsbeesten.
Nee, er zijn 'giejn ambiejsjes'!
We willen vooral graag een veilige carnaval beleven. En we genieten met zijn allen van het 'carnavalist zijn'!

Ons kostuum is volledig 'anders dan anders' en ook de structuur van de wagen wordt iets speciaals.
Kortom, 'Gratietanders'...
Het wordt mooier dan wat we tot nu brachten gedurende de voorbije 6 jaar. Tegelijk kozen we voor een vrolijke en herkenbare uitvoering.
 

Groeten van AKV Gratietanders!"

GIA 2020 in volle 'making off'!


LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Oilsjterse Cirk!'


Carnaval 2018: 'Jubilee à volonté, wie viert er me Gratietanders mee?'


Carnaval 2017: 'Droi daugen Oilsjt Carnaval, da’s wa dak wil!'


Carnaval 2016: 'Gratietanders goot onderwoter op zoek nor de denjerbistjes'


Carnaval 2015: 't Oilsjterse Ier'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Gratietanders
Foto's & Filmpje: ©Team Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten