Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 26 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - De Popverbranding!


CARNAVAL 2020 IS OFFICIEEL GEDAAN

Carnaval 2020 werd plechtig afgesloten met de traditionele Popverbranding!

Een emotioneel moment waarbij men even terugblikt...Keizer Kamiel riep 'Doeme Voesj'

Alsof hij er zelf bij was, weerklonk, net als vorig jaar, zijn stem over de Grote Markt. Oilsjt is zijn Keizer Carnaval niet vergeten!

Nadat vorig jaar voor het eerst een vrouw hielp om de Pop te tillen, kreeg men dit jaar een 'revolutie' te zien: de Pop werd de middencirkel in gedragen door evenveel vrouwen als mannen.


Vijftienduizend carnavalisten kwamen naar de Popverbranding kijken (Grote Markt en Vredeplein samen). 

Ondanks de regen trok het slotakkoord van de driedaagse dus een massa volk.
Een groot deel van hen besloot er nog een nachtje feesten aan toe te voegen.

• De Prins vanop het balkon, er was géén hoogtewerker nodig dit jaar...


Aan de horizon verrijst carnaval 2021.

Wie graag Valentijn viert in Aalst, zal voor veel gesloten deuren staan.
'Editie 93' vindt plaats op 14, 15 & 16 februari!


De brandweer hielp (meer dan) een handje...


Hendrik Daelman live: 'Oilsjt, goi stad van men droeimen'


Reportage: & Foto's / Filmpjes: ©Carnavalaalstkoentje & ©Silke Hermans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten