Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 30 april 2023

Aalst Carnaval - Carnavalswereld verliest Paroi (Luc Vermeiren)


Paroi is niet meer ...

Aalsterse Carnavalswereld in diepe rouw

Luc Vermeiren werd 55 jaar en was een zeer geliefd carnavalist


'Paroi, voor altijd in ons hart'

Zondag 30 april 2023 zal voor eeuwig in de geschiedenisboeken staan als de dag waarop Aalst Carnaval een zeer geliefde vriend verloor.

Luc Vermeiren (De Paroi, °30 maart 1968) was jarenlang toezichter van onze werkhallen en deed die job met héél zijn hart sinds 1995!
Hij had medisch al veel pech meegemaakt toen hij daarbovenop, tijdens een onderhoudsklus op 4 juni 2018, een zware val maakte.

Iets wat Luc tekende.
Hij die zijn vrienden-carnavalisten nauw in het hart droeg, moest nu noodgedwongen langdurig thuisblijven.
In december 2019, na vele jaren trouwe inzet als penningmeester, besloot Luc om uit Carnavalist Tot In de Kist vzw te stappen.

Een unieke carnavalsverzameling en de neus voor goede 'Oilsjterse Eirekes' bij Oilsjt Mjoezik, zorgden dat hij zijn gedachten kon verzetten.
Hij zette zich eveneens belangeloos in als 'chef decor' bij zowel meerder (kandidaten)-Prins, als bij De Prinsencaemere.
Luc was tot op heden al vele jaren lid van DAK vzw, die carnaval archiveert voor het nageslacht (vrijwilligerswerk waar hij 100% achterstond).


-> Ook AjoinPedia schreef een eerbetoon aan 'Paroi': KLIK

Het afscheid van Luc vindt plaats in het crematorium Siesegem Aalst, op woensdag 10 mei 2023 om 11u.

Paroi op 1 april 2023, Proclamatie DAK-fotowedstrijd


Vrièt

Als carnavalist was Luc nauw verwant met één van de meest legendarische carnavalsgroepen ooit, AKV Vrièt (1986-2008).
Hij was er 22 van de 23 jaar lid en 11 jaar voorzitter.
'Aan de top stoppen in alle kameraadschap, is stoppen in schoonheid', waren zijn woorden op 1 april 2008, de dag dat Vrièt hun afscheid aankondigde.

Nadien sloot Luc zich aan bij KonterVeRkIErT, een Losse Groep met naam en faam die voortvloeide vanuit Vrièt.
Sinds kort had Luc besloten om De Aalsterse Gilles te vervoegen.


Tattoos
Paroi hield van tattoos.

Die tattoos stonden (bijna) allemaal in het teken van Carnaval.
Zo liet hij het logo van Vrièt tatoeëren, net als de letters 'AALST' op zijn buik.
Verder een 'band' met 8 ajuinen, een mooie ajuin, een Voil Janet in de doist'ndagstoet, een Voil Janet met een koesj (met een pintje bier een een dikke sigaar), een prei en het logo 'Ik Aaf Van Oilsjt'.


In 'Het Leven zoals Het is: 24u Carnavalshallen Aalst' 'hieronder', zie je o.a. Paroi als hoofdrolspeler.
Deze reportage werd uitgezonden op maandag 21 januari 2013 om 21u05 op VIER, je kunt ook 'klikken' op 'volledig scherm':

http://vimeo.com/58447107

MBH 24uur Carnaval Aalst from Visvisie Plus on Vimeo.

Paroi in 2016, de vorming van de stoet


Paroi bij Vrièt, hij was ook daar een icoon!


Herdenking

Toezichters Guy, Herman en Jeroen:
"Op woensdag 3 mei 2023, is iedereen welkom om aan Luc zijn geliefde Carnavalswerkhallen een kaarsje te doen branden als herdenking (aan onze vriend en collega) en om even stil te staan bij alle herinneringen ..."


Oprechte deelneming aan familie, vrienden en de carnavalswereld...

Onze foto gebruikte Paroi als profielfoto:


Uit het archiefje ...

AKV Krejeis zette in 2017 Paroi en Guy in de bloementjes, 'helden' bij de brand van april 2016 ...Collega-Toezichter en vriend Guy Walgraef:
"Rust zacht mijn vriend bedankt voor alles dat je mij, Aalst en carnaval hebt gegeven... RIP PAROI 💔
Je hebt Aalst Carnaval méé op de kaart gezet: je zin voor perfectionisme, je doordachte regeling om de vorming van de stoet vlot te laten verlopen en je inzet voor de rondleidingen in de hallen.
Alle facetten moesten van jou goed en duidelijk uigelegd worden, zodat bezoekers een correct beeld hebben van wat er allemaal bij komt kijken om die wagens te bouwen.

Paroi, je leefde voor carnaval, je ademde carnaval, zo was je en zo zal je eeuwig herinnerd worden.
Van in de tijd van Vrièt, tot je werk als toezichter, je verzameling rond carnaval en je onnavolgbare positieve ingesteldheid die je meegaf aan je collega's, ondanks de vele pijn die je doorstond.
Bedankt!"Het rouwkaartje


De rouwdienst


Paroi waakt over ons

Dankzij CAZ en WAF werd een eerbetoon op de muren van Hal 1 gezet!

Paroi is vanaf nu altijd aanwezig: in ons hart én bij "zijn" werkhallen!
De plaats waar de carnavalisten hun hart en ziel in een wagen steken, waar ze uren en uren met hem gepraat hebben en waar hij vanaf nu "zal waken" dat alles veilig mag verlopen ... ✨

Woorden die raken ...

Uit de persoonlijke gesprekken die ik met Paroi had, deel ik volgend citaat met jullie:

Luc:
"We hebben iets nodig
Maar soms gaat dat niet
Ze willen het niet begrijpen
Wie het zelf heeft die begrijpt het
Het zijn rijke mensen die niks hebben"

'Dankjewel, ik ben een Aalstenaar' zei hij ooit op TV
En DAAR was hij 'grosj en fier' op!!


Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©AjoinPedia, ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck, ©Leen De Smedt + krantenarchief


Geen opmerkingen:

Een reactie posten