Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 18 juli 2018

Verkiezing Prins Carnaval op 26 januari 2019... in de Flora!


FLORAHALLEN BLIJVEN 'OVEREIND'

Prinsenverkiezing op zaterdag 26 januari 2019 in de Flora!

Ondanks dat er al heel wat infrastructuur verdween in het kader van de  voorziening van de afbraak, zouden de Prinsenverkiezing én de Prijsuitreiking 2019 nu toch kunnen doorgaan in de Florahallen!

De eigenaar en de stad bereikten een akkoord.
Al leek het er eerst op dat de hallen in de loop van dit jaar tegen de vlakte gingen.


De plannen voor het ontwikkelen van de Flora-ruimte tot een zorgsite blijven bestaan, maar de hallen zelf gaan voorlopig niet tegen de vlakte.

Qua infrastructuur zijn er nochtans wel al werken uitgevoerd die zullen zorgen voor bijkomende kosten, zoals de afzuiginstallatie en het in orde brengen rond brandveiligheid.
Toch lijkt die piste de meest haalbare en wil het stadsbestuur niks weten van uitwijken naar elders.

Onder de geruchten speelden een tentencomplex op de parking Keizershallen, tot een openlucht-event of een oude fabrieksloods elders in de rand van de stad.
Kwatongen beweerden dat zelfs uitwijken naar de Oktoberhallen een piste was, maar zowel stadsbestuur als Adviesraad Feestcomité stonden garant dat men op het grondgebied van Aalst wou blijven.

Het ontwikkelen van de Tragelsite is nog niet voor morgen, daar komt een groot evenementencomplex. Maar dat vergt de nodige tijd en vergunningen.
Ten vroegste in 2022 zou die optie in  gebruik genomen worden.
Dus blijft het 'probleem' nog wel even bestaan, richting carnaval 2020 en 2021.
Voor 2019 is er een oplossing.


Ook de Prijsuitreiking op maandag 4 maart kan er doorgaan.
Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) zei dat de site afgebroken zal worden na carnaval...


Bron: Het Laatste Nieuws: KLIK & eigen berichtgeving

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten