Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 29 september 2022

Aalst Carnaval - Verkiezing Prins Carnaval steekt in een nieuw jasje!

Verkiezing Prins Carnaval wordt groots openluchtfeest met nieuw concept.

De carnavalisten hebben er lang op moeten wachten en kandidaat Prins Carnaval Yordi Ringoir nog het langst van allemaal.

Op zaterdag 8 oktober is het eindelijk zover: de Verkiezing van Prins Carnaval 2023.
Met een nieuw concept én een nieuwe locatie voor de verkiezingsshow, is het aftellen naar een nieuwe carnavalseditie officieel begonnen.

Gratis openluchtfeest!

De verkiezing van Prins Carnaval vindt voor het eerst in openlucht plaats, na de sloop van de Florahallen eerder dit jaar.

In de zoektocht naar een nieuwe locatie viel de keuze op de Grote Markt, omwille van de authenticiteit en de boost die het betekent voor de lokale horeca.
De Grote Markt zal volledig worden ingericht met een professioneel podium en bijkomende grote schermen met livestreaming.
Liefst 5 000 toeschouwers zullen de verkiezingsavond op het plein kunnen volgen.
De toegang is voor het eerst gratis en dus is een een ticket niet nodig.
De Grote Markt wordt in een feestjasje gestopt, geheel in de lijn van de nieuwe carnavalshuisstijl.

Verrassend 'rijkgevuld' avondprogramma.

Het programma van de verkiezingsavond werd grondig vernieuwd.

De traditionele (en 'gevreesde') schriftelijke kennisproef vooraf wordt gebannen, in plaats daarvan krijgt kandidaat Yordi op het podium extra opdrachten voorgeschoteld.
Op het podium verschijnen eveneens 'artiesten' en 'figuren' die een band hebben met de carnavalswereld.
Aansluitend wordt uittredend Prins Yvan in de bloemetjes gezet en geeft Yordi het beste van zichzelf tijdens zijn show.


Iedereen is welkom op zaterdag 8 oktober vanaf 19 uur, het programma zelf start om 20 uur.

Live-uitzending op TV-OOST en carnavalswebsite stad Aalst

Bekijk je de verkiezingsavond liever thuis (of elders), dat kan!

TV OOST zendt de verkiezingsavond rechtstreeks en integraal uit.
Ook via de carnavalswebsite aalstcarnaval.be zul je de show volledig kunnen volgen.

Stadsbestuur en alle betrokkenen zijn enthousiast!

Burgemeester Christoph D’Haese:
"Na zeer constructieve dialoog met iedereen die nauw betrokken is, ligt het nieuwe concept voor Aalst Carnaval in een definitieve plooi.
Als burgemeester ben ik bijzonder tevreden over de nieuwe carnavalsformule, met een verrassend programma tijdens een groot openluchtgebeuren, op de Grote Markt.
Carnaval 2023 focust zo opnieuw op de essentie: één groot volksfeest voor en door alle Aalstenaars."

Lokale horeca komt samen buiten!

Voor de catering wordt samengewerkt met de lokale horeca.

Niet minder dan 17 horecazaken binnen de feestzone voorzien de aanwezigen van spijs en drank.
Elke zaak krijgt de mogelijkheid om met buitentogen te werken, inclusief inkleding die de stad voorziet.
Ook de prijzen en het gebruik van herbruikbare bekers werd voor de volledige feestzone afgestemd.

Alle horecazaken werken met dezelfde herbruikbare bekers die de stad aanbiedt.
Per beker betaal je 1 euro extra (als opleg bij de drankprijs), die je terugkrijgt als je de beker opnieuw indient (betalen doe je aan de toog zelf, je hoeft geen drankbonnetjes te kopen...).

Veiligheid & afspraken!

Net als tijdens de carnavalsperiode, gelden op 8 oktober binnen de feestzone een aantal extra maatregelen die gebundeld zijn in een politieverordening!

- pompiervoertuigen (behalve de reguliere hulpverlening) zijn verboden in de feestzone, net als gemotoriseerde carnavalswagens, partybussen, karren en zelfgemaakte constructies, fietsen en bromfietsen;
- drankblikjes en flessen worden niet toegelaten. Ook de horecazaken mogen op het openbaar domein geen dranken in glas schenken;
- versterkte muziek is verboden buiten.


Aan de toegangswegen naar de Grote Markt zal op deze zaken worden gecontroleerd.
Het plein wordt afgesloten met blokken en barrières, zodat grote karren en voertuigen het plein niet op kunnen.
Wanneer de volkstoeloop te groot is, kan het plein worden afgesloten.


Je kunt je fiets stallen op de Pupillenparking, tussen de achterkoer van het stadhuis en de Pupillensite. Deze fietsenstalling is bewaakt tussen 18 en 3 uur.
Kom je met de wagen? Dan kun je terecht op een van de parkings in het centrum. Speciaal voor de verkiezingsavond geldt op de pendelparking aan het station trouwens een voordeeltarief van 2,50 euro!

Ook voor andersvaliden zijn er extra faciliteiten.
Rolstoelgebruikers en mensen die minder mobiel zijn, kunnen plaatsnemen op het rolstoelplatform op de Grote Markt.
Het platform is bereikbaar via de Kattestraat en is enkel toegankelijk op vertoon van de persoonlijke Europese handicapkaart (EDC).
Ter plaatse zijn er begeleiders voorzien om je te helpen. Op de binnenkoer van het stadhuis zijn er aangepaste sanitaire voorzieningen.

Nieuwe reeks carnavalsgadgets te koop

De stad pakt op 8 oktober voor het eerst ook uit met de nieuwe huisstijl die Bram De Baere voor Aalst Carnaval ontwierp.

Voor de gelegenheid werden ook een aantal nieuwe carnavalsgadgets gecreëerd.
De stickervellen, koffiemokken, pins (afzonderlijk of per set te koop) en een carnavalsvlag met de vrolijke carnavalsfiguren zijn te koop vanaf maandag 3 oktober vanaf 9 uur, in het toeristisch infokantoor op de Hopmarkt.


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje, persartikel: Stad Aalst

Foto's : ©Team Carnavalaalstkoentje, ©Sören Delclef/©AjoinPedia, ©Stad Aalst/©Bram De Baere (carnavalshuisstijl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten