Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 18 februari 2021

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 43: AKV Dest Goe Schief

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze drieënveertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'Oilsjt, ‘t doet een belleke rinkelen!'

Interview met Michiel!
Michiel (voorzitter):
"Als je aan een buitenstaander vraagt waar hij aan denkt als je 'Aalst' zegt, somt die vast en zeker iets op uit de reeks: 'De Zwette Maan, Belfort, Sint-Martinuskerk, Cirk!, Criterium en Carnaval'.
'Oilsjt, ‘t doet een belleke rinkelen!' wanneer je iemand confronteert met voornoemde bezienswaardigheden of evenementen.
De basis voor ons thema was gelegd, daarna begon het brainstormen over de uitwerking...

Liefst beeldden we dit uit met veel 'toeters en bellen', vooral dat laatste dan.
Zowel visueel (zien) als auditief (horen) moest het metéén duidelijk zijn voor de toeschouwers (en de jury)..."

Michiel:
"In deel B van de stoet wilden we onze top 10-plaats verdedigen. Liefst 5 jaar opeenvolgend vertoefden we in die top 10: een 3e, een 7e, een 6e, een 2e en nog eens een 6e plaats. Maar dit jaar waren er veel concullega's mét ambities in deel C.
Toch beslisten we er alles aan te doen om ons doel te bereiken. Daarvoor bouwden we 2 duwkarren en 2 wagens.

Het kostuum was een prachtig ontwerp: zeer kleurrijk, met een groteske hoed erboven, een mooie en gedetailleerde afwerking en... belletjes, véél belletjes!
Het stoetliedje werd eveneens een aantrekkelijke en herkenbare mix van 'bellekesmuziekskes'. Ideaal om het concept 100% te doen kloppen."

Michiel:
"Op carnavalszondag was onze groep méér dan trots toen we op de vorming stonden.
Uiteraard, net als iedereen, met een bang hartje: de stevige rukwinden bezorgden wat stress, maar uiteindelijk konden we zonder pech vertrekken. Alleen jammer dat onze 'finale' (de grote Voil Janetpop) niet in vol ornaat omhoog kon staan. Daarvoor moest je geduld hebben tot de maandagstoet op de Grote Markt.

Er werd dus 2 stoeten lang flink gedanst en 'gebeld': zelfs een goeie regenvlaag of een rukwind, hield ons niet tegen!
De prijsuitreiking was spannend bij de kleine groepen. De punten lagen dicht bij elkaar en uiteindelijk werden onze verwachtingen ingelost: we behaalden een 8e plaats..."

Michiel:
"Misschien hoopten enkelen op 'net iets meer', maar achteraf gezien is het doel bereikt.
Eenmaal aan de pompier op het Vredeplein, verbroeder je met alle leden en sympathisanten, met andere groepen, met carnavalisten en ga je samen uit de bol. Zo hoort het ook: veel volk en veel ambiance!
Op dinsdag trekken we langs de 'kaffeikes', om tenslotte nogmaals te eindigen op het Vredeplein. Liefst 3 nachten werd er volle bak gefeest, daarvoor doe je het ook na maandenlang hard labeur."

Michiel:
"Na carnaval werd er nog afgebroken in onze 2e hangar te Gijzegem. Toen we aan de wagens in hal 1 aan de Hoge Vesten wilden beginnen, was al duidelijk dat carnaval 2021 niet zou doorgaan...
Bovendien zaten we met een dilemma. Onze BBQ was al geschrapt en de horeca had zelf alle steun nodig. Het leek ons ongepast om tijdens de zomermaanden nog een 'eetfestijn aan huis' te organiseren.
Vele groepen hebben dat plan wel uitgevoerd, maar wij keken liever de kat uit de boom..."Michiel:
"Ook wij hebben onze (on)kosten en zelfs de verkoop van wagens of poppen bleek onmogelijk te zijn.
Extra centjes haalden we enkel nog op via een koekenverkoop, meer activiteiten konden of mochten we niet (meer) organiseren.
In oktober 2020 sloten de werkhallen hun deuren voor de 2e keer (na de eerdere voorjaarssluiting).

Corona heerst en carnaval werd een bijzaak...
Contact met de leden en het bestuur verloopt via de chatgroepen.
Buiten aperitiefmomenten en online vergaderingen, zagen we elkaar nooit 'live'. Het groepsgevoel beleven kreeg een andere invulling."

Michiel:
"In 2022 bestaat de groep Dest Goe Schief 10 jaar als AKV!
Bovendien, als alles kan doorgaan in normale omstandigheden, lopen we onze stoet in deel C.
Ik ga het niet onder stoelen of banken steken: we hebben ambitie en willen graag meestrijden voor de overwinning. Een droom die we al even koesteren.

In al die jaren zijn we creatief, origineel en vaak spitsvondig uit de hoek gekomen. We hebben een 30, 35 leden, ieder met zijn eigen inbreng en talenten. Als groep hebben we qua afwerkingsgraad, wagenbouw, kostumering... al bewezen wat we kunnen. Met het denkwerk voor ons nieuwe thema zijn we al volop bezig!
We wensen iedereen veel moed, zodat we deze coronaperiode hopelijk vrij snel afsluiten en onze blik kunnen richten op volgend jaar!

Groeten van AKV Dest Goe Schief!"

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Dest Goe Schief

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck & ©Carnavalaalstkoentje

Dest Goe Schief 2020 via 'Blog 2': KLIK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten