Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 2 maart 2022

Aalst Carnaval 2022 - Historische 'Popverbranding' sluit onevenaarbare driedaagse af!

Sjalen, Prinsj van 't Kaffeikescarnaval & Prinsj Yvan

Ongewone editie Aalst Carnaval eindigt met historische Popverbranding!

Het massaal opgekomen publiek geniet van de unieke sfeer!

De ziel van vastelauved krijgt dan toch kansen op deze 'mini-carnaval'-editie.
De carnavalisten kwamen in groten getale buiten voor de 'niet-Popverbranding!

Eerder op de avond van dinsdag 1 maart 2022 werd effectief (net als in 2021, toen in nog kleinere kring) een pop van De Zwisjelmoizen in brand gestoken. De pop was dit keer een hommage aan Keizer Kamiel Sergant en bevatte de tekst 'Ver Oilsjt en Vastelauved' & 'Weir Doeng Voesj'.


Apotheose!

Een volle Grote Markt brengt Oilsjt in extase!

Rond 21u verzamelden vele duizenden carnavalisten op 'hun' Grote Markt.
Wat ze te zien kregen en hoorden zijn historische momenten in de Aalsterse Carnavalsgeschiedenis!

Er was niet alleen de rondgang met een tweede 'symbolische' pop (een kopie van het exemplaar dat werd verbrand) en de begeleiding van doedelzakmuziek, maar vooral 'Oilsjt, Goi Stad Van Men Droeimen'...
Hendrik Daelman zong het uit volle borst vanop een balkon (dichtbij het stadhuis) en de vollédige menigte zong enthousiast mee!

Het hele gebeuren was het symbolische hoogtepunt van 'Giejncarnaval2022'.
De Oilsjteneers zélf hebben carnaval, zonder officiële organisatie van de stad, kunnen beleven als 'gralek plezant' en onevenaarbaar!


Weir Zèn Oilsjt!!!
Artikel ©Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia / Sören Delclef & ©Oilsjt Een Weireldstad / Patrick Barrez

Geen opmerkingen:

Een reactie posten