Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 4 december 2023

DAK bracht hun 3e Kunstfotoboek: 'Koppig Carnaval - De Voil Ediesje' uit in een meet & greet met de KoesjkesMeetingk!

'De Voil Ediesje' is het 3e 'Koppig Carnavalsboek' van DAK!

Op zaterdag 2 december 2023, dag op dag 5 jaar na het vorige fotoboek, was iedereen uitgenodigd voor de presentatie van de 'nieuwe telg' van DAK, in het prachtige decor van Utopia, de hippe bibliotheek van Aalst.

Met een drankje in het Utopia-café werden de vele aanwezigen bedankt en ondertussen konden ze hun bestelde boek afhalen.

De toespraken waren van DAK-voorzitter Antoine Van der Heyden en burgemeester Christoph D'Haese, maar de 'doelgroep' waarover het boek gaat, de Oilsjterse Voil Janet zélf, eiste de meeste aandacht op.
Omdat elders in de stad de Voil Janetten hun '8e KoesjkesMietingk' hielden, werden ze uitgenodigd als eregasten bij de voorstelling.
Alleen was men blijkbaar vergeten dat deze sympathieke bende nogal wat ambiance kan brengen, van speechen kwam dus niet veel in huis ...

Een sfeerverslagje ...
Antoine Van der Heyden:
"Voor DAK (Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval) is het vastleggen en het memoriseren van de carnavalsbeleving van kapitaal belang.
Vastelauved in Aalst leeft en blijft de Aalstenaars inspireren.
Zij hebben immers door de eeuwen heen bewezen uit het goede hout gesneden te zijn.
Zij bundelen met veel inzet en enthousiasme de geesten en de krachten om die typische Aalsterse carnavalsspirit te handhaven en ver buiten de stadsgrenzen uit te dragen.
Voorwaar geen gemakkelijke opgave.

DAK wenst iedereen te bereiken die enige interesse toont voor Aalst Carnaval!

De rasechte verzamelaar zal zeker zijn gading vinden in onze realisaties, hetzij als verzamelobject zelf, hetzij als referentie voor andere items of collecties.
Wij bieden de carnavalist de mogelijkheid zijn uitspattingen na te lezen en te herbeleven.
Zelfs voor niet-Aalstenaars, of personen die niet rechtstreeks betrokken zijn, kan het werk een bron van inspiratie zijn.

'Koppig Carnaval - De Voil Ediesje' brengt de typische Oilsjterse Voil Janet in beeld in volle glorie.
Met aandacht voor alle attributen, maar ook het 'waarom', de oorsprong, de evolutie en de traditie.
We hopen dat dit boek een openbaring mag zijn van die prachtige figuur, de Voil Janet!

We gaven 4 boeken cadeau: eentje voor onze burgemeester en eentje voor de 3 Kandidaten-Prins die ons op 7 oktober een prachtige show gaven en alle 3 verdienden om Prins te worden.
Het was toen een historische avond, maar slechts één kon er winnen.
Proficiat aan Stijn, Timo en Prins Vincent!!

Met de groeten van het volledige DAK-team en hopelijk tot over 2 jaar, bij de voorstelling van ons volgende carnavalsboek!!"Verkoopadressen:

• Sandaard Boekhandel, Nieuwstraat 38 - 9300 Aalst
• Las Fiestas, Gentsesteenweg 255 - 9300 Aalst
• Hermelijn Stripwinkel, Geraardsbergsestraat 8 bus 9 - 9300 Aalst
• Carnavalskantine Halle 13, Hoge Vesten 66 - 9300 Aalst
• Slagerij D'Haens, Gentsestraat 137 - 9300 Aalst
• John Twin Music, Gentsestraat 121 - 9300 Aalst
• Café De Beiaard, Grote Markt 8 - 9300 Aalst
• Café The Chaplin, Koolstraat 121 - 9300 Aalst
• Café Parking, Botermelkstraat 46 - 9300 Aalst
• Drukkerij Groendruk, Onegem 97d - 9300 Aalst
• 't Krantenmanneke, Welvaartstraat 44 - 9300 Aalst
• Dagbladhandel Lenn, Geraardsbergsestraat 54 - 9300 Aalst
• Krantenwinkel Benoit, Hogeweg 83 - 9320 Erembodegem (Aalst)Artikel: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©Sören Delclef
Foto's/Sfeerfilm: ©AjoinPedia & ©Team Carnavalaalstkoentje

De Aalsterse Losse Groep Mé Pretensje verzorgde op een ludieke manier de security voor de 'kop' van de voorkaft ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten