Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 20 augustus 2023

Aalst Carnaval - Glen wint 'Prinsj Bitterbaalverkiezink' bij AKV De Zwiejtollekes!

Glen met de trofee van 'Prinsj Bitterbaal 2023-2024'!

AKV De Zwiejtollekes zorgt voor gevarieerd weekend in de Chopin!

Liefst 3 dagen lang, zorgde deze Middelgrote Groep voor een 'weekend gevuld programma', met daarbij was er voor élk wat wils ...


AKV De Zwiejtollekes, Jochen 'De Langen' (voorzitter):
"Zo'n weekendje in de Chopin (18-19-20 augustus) was de uitgelezen kans om eens een pintje te komen drinken, te verbroederen onder carnavalisten en te genieten van enkele activiteiten.

De campagneteams kwamen langs, er hing veel sfeer en we organiseerden op zaterdag de 'Prinsj Bitterbaal verkiezing 2023-2024', gevolgd door een karaoke.
Op zondag konden de liefhebbers van 'belotting' zich uitleven.
Nogmaals, dit Zwiejtol-weekend is er eentje die vooral in het teken staat van het gezellig samenzijn.

De winnaar van de 'Prinsj Bitterbaal-verkiezink' werd Glen 'De Mangel' van Beschomt! Hij eindigde voor 'onze' Robin ... "Glen, 'Prinsj Bitterbaal 2023-2024':
"Ik heb inderdaad de 'Prinsj Bitterbaal-verkiezink' gewonnen dit jaar.
Het principe was simpel: eet in een uur tijd zoveel mogelijk bitterballen!

Zonder enige verwachting begon ik er aan met nog drie andere kandidaten.
Eén van de mede-kandidaten was Nico; kandidaat Arendprins 2024, die de verkiezing al eerder won.
Het was nipt, maar ik ben er in geslaagd om in één uur tijd liefst 54,5 bitterballen naar binnen te spelen.
Robin werd tweede met 52 bitterballen.
Mijn tactiek? Op tijd versnellen en 'een bitterbal bijsteken' 😉.

Tenslotte wil ik iedereen bedanken die er was om mij te steunen!"Artikel: ©Team Carnavalsaalstkoentje i.s.m. AKV De Zwiejtollekes, met dank aan Glen (AKV Beschomt)
Foto's: ©AKV De Zwiejtollekes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten