Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 10 september 2019

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema De Vismooil'n - 'Oilsjt Voegelvroi' + *SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 54


OILSJT VOEGELVROI!

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV De Vismooil'n!


Oilsjt Voegelvroi

De Vismooil'n:
"Vrijwel onmiddellijk na carnaval 2019, zijn we gestart voor carnaval 2020.
Door alle 'miserie' is er een verschuiving geweest binnen het bestuur en zijn we nu met 5 in plaats van met 3.

Om ons thema voor 2020 te realiseren, begonnen we al direct met een zware achterstand. We hadden namelijk enkele buitenstoeten gepland, maar wij werden op de hoogte gebracht dat we niet meer mochten deelnemen. Andere steden hadden schrik om dezelfde 'miserie' mee te maken. Begrijpelijk, maar slecht voor onze kas natuurlijk.

Zoals eerder vermeld, staat het onderwerp al enkele jaren vast, maar door de gebeurtenissen van afgelopen jaar is het weer actueel..."De Vismooil'n:
"...“Oilsjt voegelvroi”
Mogen wij Oilsjt en onze cultuur nog naar buiten brengen?
Of worden we door de hele wereld gevolgd door een vergrootglas?
Wat ons betreft moet onze spot en satire blijven zoals die is.
Voegelvroi om te doen wat we altijd gedaan hebben!"TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vierenvijftigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?


'E Sabbatjoor'


De Vismooil'n:
"Carnaval 2019, tja...
Een editie die niet snel uit ons geheugen kan gewist worden.
Wie nog een makkelijke vraag zoekt voor in zijn quiz: "welke groep heeft Oilsjt op de wereldkaart gezet?"
Overal zijn we in de actualiteit verschenen en wel héél negatief...

Tijdens de vergadering om het onderwerp voor 2019 te kiezen, waren we meer aan het vertellen over het onderwerp voor 2020, voor het 25-jarig bestaan van de groep.
Dit onderwerp ligt al jaren vast en we weten dat we daarvoor meer budget nodig gaan hebben dan andere jaren.
Daarom hadden we besloten om wat te sparen. Maar ja, op welk vlak en met welk onderwerp gaan we kunnen sparen? Tot iemand zei ‘dan moeten we maar een Sabbatjaar nemen’. Dus voila, onderwerp gekozen en direct beginnen uitwerken."De Vismooil'n:
"Heel simpel eigenlijk, als je denkt aan ‘Sabbat’, denk je aan het Jodendom.
En hoe beeld je Joden uit? Juist, met een grote hoed en pijpenkrullen. Het roze kleurtje werd gekozen omdat enkele leden zot zijn van roze en glitter, plus wilden we niét als traditionele Joden in de stoet gaan (juist om duidelijk een verschil te maken, vroeger hadden er groepen zo'n zaken wél uitgebeeld).
Op de wagen zouden we veel zakken met ‘geld’ zetten om het ‘sparen’ uit te beelden. ONS sparen voor het volgende jaar...

De zondagstoet was fantastisch, we stonden allemaal op de wagen en hebben ons echt goed geamuseerd. Ook de reacties van de mensen aan de kant waren goed. Regelmatig applaus gekregen en veel mensen die moesten lachen als we ‘ons muis’ lieten zien.

Het moment dat we over de Grote Markt reden, was voor ons – zoals voor zovelen – weer een topmoment.
Alleen... reden we over de markt op het moment dat het VTM nieuws live overschakelde naar de stoet..."
De Vismooil'n:
"De gevolgen daarvan begon ons bestuur te merken vanaf maandagmorgen 7 uur.
Op onze facebookpagina regende het klachten, verwijten, bedreigingen... Zelfs via hun persoonlijke pagina’s werden sommigen overspoeld met (doods)bedreigingen. Op dat moment was alles zo absurd, maar doordat we in carnavalsmodus waren, drong het niet helemaal door.

Net toen de maandagstoet begon, zijn enkele bestuursleden klacht gaan indienen bij de politie. Er waren bedreigingen binnen gekomen van mensen die naar Aalst wilden komen om ons 'iets aan te doen'. Ik moet er niet bij vertellen dat carnaval op dat moment gedaan was voor ons bestuur.
Qua uitslag rekenden we op een top 15, wat gelukt is, maar blij zijn over onze plaats was er niet echt bij."De Vismooil'n:
"Voor de leden waren de dagen na carnaval wel heftig. In zowat alle praatprogramma’s ging het over ons en zagen we onszelf telkens opnieuw op TV verschijnen. Onwerkelijk!! Zonder dat we ook maar zélf konden uitleg verschaffen, het publieke proces was allang gemaakt... We hadden één troost en dat was de steun van de carnavalisten van Oilsjt, maar ook vanuit andere (carnavals)steden. Waarvoor dank!

Maar met 'sparen' alleen komen we er niet voor onze jubilee..."


2015, 20 jaar De Vismooil'n


De Vismooil'n:
"Speciaal voor ons 25-jarig bestaan brengen we ook champagne uit, met aangepast etiket en capsule!
Het gaat om een exclusief verzamelitem!
Assemblage: 85 % Pinot meunier 10 % Chardonnay 5 % Pinot noir
Met bijpassende, prachtig ontworpen capsule, van de hand van Kjell Steenhout.

We mikken op een breed publiek als kopers, ook van buiten de carnavalswereld. Die capsules hebben een eigen verzamelstatus. Maar het is vooral een mooie geste voor het 25-jarige bestaan van onze groep!
Je kan ons steunen en je krijgt iets lekkers mee! Mét dus een verzamelobject erbij!"


-> Champagne bestellen? Prijs= 22 euro per fles, 132 euro per doos. Mail: devismooiln@gmail.com


De Vismooil'n:
"Het Vismooil'n-lintje zal terug weggegeven worden tijdens carnaval in tal van kleuren. Al zijn we ook dan de verzamelaars niet vergeten!
Maar voor wie ze allemaal in één keer wil, gaan we die lintjes verkopen op een luxeblad. Degene die we tijdens de driedaagse bij ons hebben, met twee extra lintjes als aanvulling. Dit op een beperkte oplage!

25 jaar is 25 jaar hé. Zoals bij elke groep kun je maar zolang doorgaan, als je die lange weg 'met vallen en opstaan' doorgekomen bent.
Die oneindig veel grappige, vrolijke momenten... De tegenslagen en meevallers en telkens van de prille opbouw, tot de stoet en de driedaagse van carnaval. Met de groep vastelauved mogen 'beleven'... De pompier en de kaffeikes... Kortom een kwarteeuw De Vismooil'n in 2020, 'Oilsjt Voegelvroi'...

Groeten van AKV De Vismooil'n!"


2010, 15 jaar De Vismooil'n


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Vismooil'n
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Vismooil'n


-> Volledige geschiedenis: KLIK

2005, 10 jaar De Vismooil'n

Geen opmerkingen:

Een reactie posten