Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

woensdag 22 april 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 4: AKV Gratietanders


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vierde aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:



'20 joor Frituur Sjik'

Interview met Kevin!


Kevin (voorzitter):
"Onze voorbereidingsperiode verliep vrij vlot.
Qua wagenbouw kwam alles perfect in orde. Uiteraard waren er hier en daar wat obstakels, maar die hebben we overwonnen.
Het bouwen van wagen(s) en het creëren van kostuums is een 'leerproces'.
Ook in ons 7e jaar als AKV, probeerden we telkens de grenzen te verleggen.
Door gebruik te maken van nieuwe technieken, wilden we zoveel mogelijk zaken zélf maken of afwerken."



Kevin:
"De kostuums vormden een uitdaging. Daar kropen héél wat meters stof in.
We waren om 'op te eten'...
Elke toeschouwer zag een 'lekker en herkenbaar thema'.
Met '20 joor frituur Sjik (Chic)', kreeg je verrukkelijke hamburgers, een 'pakske friet' en een reeks andere snacks te zien, die op de wagen en in het kostuum verwerkt waren.

Geen hoed op ons hoofd dit jaar, maar wél het 'kapsel' van onze 'mascotte'...
De 'kale bol' van David (de uitbater van frituur Chic).
Voor wie het wil weten: die 'plasjkopjes' moesten het 2 dagen uithouden. Daar was op zondagochtend flink wat werk aan. Zot zijn doet geen zeer hé."



Kevin:
"Hoe carnaval zelf was?
De stoet is vlot verlopen.
Jammer van de panne met de tractor en eerder op zondagochtend, het verlies van onze tweede plateau.
Een eyecatcher minder, maar we moésten verder en lieten dit niet aan ons hart komen.
De groep amuseerde zich!
De regen neem je erbij, net als de wind. De weercondities waren dezelfde voor iedereen..."



Kevin:
"En na de stoet?
De ambiance zat er direct in!
Vanaf we de Molenstraat uitreden, zo op weg naar de hallen, ging het feesten onverminderd verder.
Eens de wagens gestald, eindigden we op het Vredeplein in ons lokaal, Bowling The New Cat (bij Elsie en Rudy).

Daarna namen we met z’n allen ook de frituur over, met ditmaal ... échte frietjes.
Wat wil je? Met David als onze peter...

Deze carnavalseditie heeft ons letterlijk en figuurlijk gesmaakt!
We zouden dan ook graag iederéén nog eens willen bedanken! De leden, de mensen achter de schermen, de sponsors en de sympathisanten...
En het smaakte naar méér... want we stegen in het 'klassement'."



Kevin:
"De prijsuitreiking? Daar zijn we zeer tevreden over!
We hadden niet echt meer gehoopt dat we nog 25e zouden 'kunnen' worden, met alle tegenslagjes op zondag.
Na het krijgen van de uitslag beseften we dat, mocht de 2e plateau er bij geweest zijn, we nog hoger konden geëindigd zijn. Jammer, maar ook dat is carnaval hé.

De weken na vastelauved werden stilaan bijzonder...
Eerst hadden we nog onze geplande buitenstoet in Denderleeuw.
Maar één week later was er al die lockdown, dus géén carnaval in Mortsel meer.
En zo bleven ook wij 'in ons kot'.

We zijn nochtans een groep die je normaal gezien zowat iedere week aantreft op woensdag in de werkhallen en in het weekend op feestjes. Maar nu dus 'even niet'.
Onze appreciatie en dankbaarheid is dan ook groot voor iedereen die zich inspant tijdens deze crisis. Op welke wijze ook... "



Kevin:
"Toekomst?
Het nieuwe thema ligt vast.
De nodige contacten, zoals voor het uittekenen van het kostuum en de praalwagen, zelfs voor het maken van het stoetliedje, zijn reeds gelegd.
De verwachtingen?
De bedoeling is om er opnieuw een topjaar van te maken, met hulp van al onze 'toppers van leden'!

Reeds enkele jaren helpen wij op tal van activiteiten. Zowel bij Belroy Palace, als via Oilsjt@twork.
Afhankelijk uiteraard van de evenementen 'versus' corona.
Want bloemetjes steken op de corso's van Blankenbergse en Sint-Gillis, da's ook teambuilding..."



Kevin:
"De Sint-Maarten ontbijtpakketen waren een succes in 2019, dus staat dit 'met stip' op onze planning.
Voor de bestelde ontbijtjes zul je voortaan uit 3 data kunnen kiezen i.p.v. 2.
Eetfestijnen? Onze 'back to school-BBQ' staat gepland in september en ook het spaghetti- en croquefestijn komt in januari op de kalender.

Iets nieuw van GIA?
Samen met Frituur Sjik (Chic) brengen we dé 5 lintjes van 2020 in een kader, mét button én getekend door David zelf.
In de loop van de maand mei kun je die verkrijgen, een écht verzamelobject!

Je mag er vrijwel zeker van zijn dat we er ook dit jaar een topjaar van willen maken met al onze GIA’KES!
Hoe deze bijzonder tijden ook evolueren, één ding staat vast: we zijn en blijven één toffe 'carnavalsfamilie'!

Groeten van AKV Gratietanders!"



Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Gratietanders

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf, ©Hans Stieperaere & ©Patrick De Boeck

Gratietanders 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten