Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 12 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - De Ajuinworp: Alex Bouchat (13) grabbelt naar unieke eerste prijs!

Volle Grote Markt grabbelt naar Gouden Ajuin!

De Gouden Ajuin is gewonnen... door Alex Bouchat

Hij grabbelde het ajuintje met 'nummer één' en won zo een unieke prijs!

Duizenden snoepajuintjes werden door Prins Carnaval Vincent, burgemeester D'Haese, de sleppendraugers, enkele lokale politici en leden van het Feestcomité vanaf het oud-stadhuis, café 't Paviljoen en café De Beiaard in het ruime publiek gegooid.

Liefst 100 gelukkigen grabbelden een mooie prijs mee, maar de hoofdprijs ging naar de 13-jarige Alex Bouchat.
De jonge Aalstenaar kwam samen met zijn ouders en zus voor de derde keer naar de Ajuinworp.
En zoals men het in spreekwoorden zegt: 'derde keer, goede keer', of 'Driemaal is scheepsrecht'.


Alex vond het 'nummer één' bij zijn snoepje ...


De Gouden Ajuin 2024 is een ontwerp van goudsmidatelier Claessens.

Dit is de vierde Gouden Ajuin van hun hand.

Het is een opdracht die ze met plezier uitvoeren, want de twee ontwerpsters hebben een hart voor Aalst én voor carnaval.
Het atelier sluit tijdens de carnavalsdriedaagse collectief de deuren, want dan stort de hele familie zich in het feestgedruis.De twee nichten zijn de derde generatie juweelontwerpers en bliezen een nieuwe wind doorheen de juwelierszaak op de Houtmarkt.

Chloë werkt er al 12 jaar, Fré vervoegde de ploeg in 2021.

Ze trekken nu voluit de kaart van circulaire en duurzame economie: zo werken ze uitsluitend met gerecycleerd goud. Met dat goud ontwerpen ze unieke juwelen, zoals de ‘told by’-collectie: gepersonaliseerde kunstwerkjes met een moderne twist.
Oude sieraden die van de smeltkroes kunnen worden gered, worden geüpcycled.Voor de Gouden Ajuin 2024 maakten Chloë en Fré een modern ontwerp, bestaande uit twee bedeltjes in 18 karaat goud.

Het ene met het woord ‘ajoin’, het andere met de stadskleuren in email.
De bedeltjes kunnen samen of apart worden gedragen, aan een ketting of een armband, en hebben een winkelwaarde van 685 EUR.


SfeerfilmpjeSinds 1959

Het idee van de 'Ajuinworp' ontstond in 1959!
Toen de stoet nog via het centrum, Mijlbeek en het Heilig Hart passeerde, was er een probleem: voor de maandagsstoet kwam haast niemand buiten!
Behalve 'één enkele Aalstenaar' die van achter het gordijn naar de stoet keek, had de maandagsstoet geen toeschouwers.


Door die Ajuinworp en de bijhorende 'Gouden Ajuin', wou men het volk motiveren om toch de stad in te trekken.
In oorsprong was die 'Gouden Ajuin' een stevig, statig exemplaar, maar tegenwoordig kiest men voor een waardevol kleinood ...

Sfeerfoto's


Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's & Sfeerfilm: ©AjoinPedia, ©Team Carnavalaalstkoentje; ©Paul Van Impe & ©Niky De Wever

Geen opmerkingen:

Een reactie posten