Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 28 september 2019

Aalst Carnaval - Stad Aalst wil na haar 'Carnavalscongres' een beleidsvisie opstellen voor de toekomst van dit volksfeest!


VELE MENINGEN

Op zaterdag 28 september organiseerde Stad Aalst een grootscheepse bevraging aan elkeen die betrokken is bij Aalst Carnaval.

Meer dan 150 genodigden brachten in cultuurcentrum De Werf hun stem uit over 83 stellingen rond ons grote volksfeest.
De resultaten worden verwerkt in een nieuwe beleidsvisie voor Aalst Carnaval.


Ieder heeft wel een mening over Aalst Carnaval

Maar hoe staat de carnavalist tegenover bepaalde standpunten? Dat wilde de stad graag te weten komen en daarom werd de carnavalswereld voor de eerste keer structureel bevraagd. De carnavalswereld was ruim vertegenwoordigd door leden van zowel vaste als losse carnavalsgroepen, leden van het Feestcomité, de prinsencaemere en de prinsengarde, mensen uit de horeca en individuele carnavalisten. 
 Zij kregen 83 stellingen voorgeschoteld, die ze konden beoordelen met een cijfer van 1 (helemaal niet akkoord) tot 5 (helemaal akkoord).

VERSCHILLENDE THEMA'S


Burgemeester Christoph D’Haese opende de debatten en prikkelde zo de aanwezigen om constructief mee te denken over de toekomst van ons volksfeest.

De burgemeester reikt iedereen de hand die deze toekomst mee vorm wil geven. Directeur vrije tijd, Bert De Bruyn en diensthoofd cultuur, Elke De Schutter loodsten de aanwezigen door de stellingen. Met enkele ludieke filmpjes tussendoor, stelden de poppen van theater Aabazjoer enkele stellingen aan de kaak. De stellingen werden geheim gehouden tot op de dag van de stemming.

Met dit opzet wilde de stad de individuele mening van de carnavalist leren kennen, die zo zonder beïnvloeding zijn stem kon uitbrengen. Onderwerpen als het Driekoningenfeest, de Verkiezing Prins Carnaval, de Carnavalsraadzitting, de stoeten, de feestpleinen, de prijsuitreiking, de Voil Jeanettenstoet en de popverbranding kwamen aan bod.

IDEEËNMUUR


Na de stemming kon elke aanwezige zijn aanvullende opmerkingen of commentaar kwijt op de ideeënmuur in de foyer van De Werf.

Met deze resultaten kan de stad aan de slag. Ze worden geanalyseerd en verwerkt in een nieuw actie- en beleidsplan voor Aalst Carnaval. Stad Aalst wenst dan ook alle aanwezigen uitdrukkelijk te bedanken voor hun constructieve bijdrage. Zij droegen hun steentje bij om de toekomst van ons Aalsterse volksfeest mee te helpen uittekenen.

DE DEELNEMER


Eén van de deelnemers stuurde ons het volgende door:
"De stemming begon met het driekoningenbal en eindigde met de popverbranding.
Elk facet van carnaval kwam aan bod.

Voorbeelden?
De vraag om de maandagstoet af te schaffen...
En het idee om de losse groepen te beoordelen en punten te geven op hun prestatie in de stoet.
Als ze weinig punten krijgen, zouden ze het jaar erop niet meer mogen deelnemen aan de stoet?!
Maar dit zijn maar énkele onderwerpen, die ongetwijfeld vlot over de lippen zullen gaan.
Kortom, de toekomst van Aalst Carnaval begon vandaag..."


Persbericht stad Aalst, 28/08/'19 + Eigen berichtgeving

Interviews Patrick Barrez:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten