Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 22 mei 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 10: AKV Afgebesteld


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze tiende aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'AKV Te koeip'

Interview met Andy!


Andy (voorzitter):
"Als ik terugblik naar ons vorig seizoen dan is vooral de hoge stressfactor bijgebleven.
Iedereen weet dat wij op financieel vlak grotendeels afhankelijk zijn van de vzw Oilsjt at work.
Ik wil deze onderneming langs deze weg nog eens bedanken, vooral de organisatie die zij op zich nemen, om ons als “de allerkleinste groepen” een duw in de rug te geven.
Want dit is niet alleen financieel, maar ook emotioneel belangrijk voor ons!

Door omstandigheden werden er veel evenementen waar wij aan zouden meewerken afgelast, wat al een serieuze domper was.
Gelukkig waren onze 2 eetfestijnen succesvol. Deze droegen, samen met een geslaagde vaderdagontbijtactie, bij aan de goede moed om erin te vliegen."Andy:
"In mei 2019 startten we aan het kostuum, wat heel lang op zich heeft laten wachten, om dan uiteindelijk totaal niet te zijn wat we voor ogen hadden.
Dan is onze stikster helemaal vanop 'nul' herbegonnen eind oktober. Zij heeft dit jaar voor de derde keer op rij zelf patronen moeten maken uit een kostuumversie, die ze zelf (her)ontworpen heeft met ons kostuumteam. Ook voor haar nog eens een extra bedankje!

Door al deze probleempjes kwamen we vanzelfsprekend in grote tijdsnood om effectief te beginnen stikken.
Er is dit jaar dan ook veel werk geleverd door onze dames om knip- en stikwerk over te nemen. Zelfs (groot)ouders hebben moeten meehelpen. Uiteindelijk is alles op iets meer dan 3 weken geknipt en gestikt geweest. Er dus weer bewezen: waar een wil is, is een weg!"Andy:
"Bij onze wagenbouw hebben we (klinkt als 'onmogelijk') nog méér problemen gekend.
Hoe goed en duidelijk alles was bij de vorige wagen, het lukte ons niet dit jaar.
Jammer, maar we kunnen dit ook toegeven. We streefden ook na om de kost van de wagen onder de €1500 te houden en dat is dan ook gebeurd.
Waarom dat moest?
We hadden graag voor ons 5 jaar in 2021 een extraatje willen doen.

Helaas zijn in die €1500 de onverwachte kosten niet gerekend, die we moesten neertellen voor 2 voorbanden van onze aanhanger die helemaal kapot gegaan waren.
Nadat de achteras helemaal overbouwd was, bleek ook daar een band stuk te zijn, waardoor we een deel van de wagen weer moesten afbreken.
Bij het demonteren van het wiel braken de bouten af, doordat alles danig vastgeroest was tijdens de laatste 50 jaar.
Hierdoor moest dan de wagen gestut worden en hebben we de complete wielnaaf moeten binnenbrengen, voor een 'op maat revisie', want de stukken waren na 60/70 jaar niet meer verkrijgbaar.
Kostenplaatje van dit alles (3 banden/binnenbanden en naafrevisie) was... ons totaal wagenbudget waard.
Hoewel we het dikwijls zwaar hadden bij het ontdekken van de tegenslagen, hebben we ons naast het harde en zware werk ook kostelijk geamuseerd in onze hangaar en daarvoor doen we het natuurlijk!"Andy:
"In de stoet vergaten we toch even alle zorgen.
Het publiek zag prachtige kostuums, een afgewerkte wagen en de link wagen / kostuum was toch wel duidelijk te vinden met de 'schatkisten'. Ook de bijpassende (foam)hoeden waren geslaagd en ja, dan ben je trots als je door de 'Oilsjterse stroten' kunt paraderen.

Over de uitslag? Het was voor een stuk ook 'bewust' ingecalculeerd dat we wat zouden dalen.
We lieten het niet aan ons hart komen en maakten van de rest van carnaval 2020 terug één groot feestje.
Daarvoor doen we het uiteindelijk. De ontlading van vele maanden van 'noeste arbeid'.
En als we de foto's en filmpjes zien over onze groep, mogen we terecht toch 'trots' zijn op wat we presteerden."2021-2022

Andy:
"Wat betreft het komende jaar...
Zoals bij iedere groep, is dit één groot vraagteken.
Ons thema ligt op tafel, maar er kan niet aan gewerkt worden. We kunnen niet samen tekenen aan kostuum of wagen, door de Covid-19 pandemie.
Het enige waar we tot hiertoe zeker van zijn, is dat ze ons dit jaar niét kapot zullen krijgen.
We hadden een spaarcentje voor een jubileumfeest. Dat zal nu wel niet zo uitbundig doorgaan helaas.

Maar we staan op alle vlakken sterk genoeg om de vaste kosten te overbruggen, welke oplopen tot boven €4500 voor een groep die op de wachtlijst staat van de werkhallen...
Wij hopen dus op steun van iederéén, om ons in dit belangrijk jaar te laten schitteren.
We kregen alvast groen licht van het stadsbestuur, om de bedeling van ons jaarlijks vaderdagontbijt te laten doorgaan.
Dit uitgebreide ontbijt is trouwens bij onze leden beschikbaar aan nog steeds slechts €9.
Via onze sympathieke leden, of via een mailtje, kan je nog inschrijven tot zondag 7 juni 2020."Andy:
"Ons eetfestijn op 27 en 28 juni zal een 'bedeling aan huis' OF afhaling worden.

Onze huisbereide vol-au-vent is een begrip geworden! Deze wordt dan ook op grootmoeders wijze door ons zelf bereid: balletjes rollen, bouillon maken, verse kip...
Alles doen we volgens het authentieke recept. Ook bedank ik allen voor het vele werk telkens.
Wie eens wil proeven, binnenkort kan het dus!

Bedankt aan allen die ons een hart onder de riem steken!

AKV Afgebesteld."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Afgebesteld

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

Afgebesteld 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten