Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 24 januari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema De Poipeplekkers - 'Gelèk pilsjaars in een doeisken!'


Gelèk pilsjaars in een doeisken!

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV De Poipeplekkers!


Julie (voorzitter):
"Vorig jaar was een zwaar jaar waarin pracht, praal en punten pakken centraal stond. Dit jaar lopen we in het A-gedeelte van de stoet. Daarom zochten wij een thema waarin het ludieke en de fun primeert. Zo werd er ons in het oor gefluisterd... “Gelèk pilsjaars in een doeisken!” ... "


'W’emmen et allemool al isj meegemokt mé vastelauved: ge stoot veren e kafeiken en peist bè azelven, “Hoe moenek ier binnen gerauken? ’t Spel zitj stampevol!”. Of ge loeipt oever de mèrt mor ge gerookt ni tot bè anne groep zenne pompier. Of ge ziet giën knoppen van de poepverbrannink omda er nen beir van twië meter en een half veren a stoot. Ge voeltj a in foite as ne pilsjaar in een doeisken!'

11 december...


Julie:
"Dit jaar is een overgangsjaar, omdat het een bewogen tijd was en we aan de slag moesten met een nieuwe, onervaren ploeg, gesteund door enkele 'anciens'.
Er zijn om diverse redenen heel wat ervaren mensen gestopt of vertrokken naar andere groepen. Die ervaring wordt niet zomaar snel even opgevangen en missen we nu.

We stonden voor de keuze: stoppen of doorgaan. Gelukkig was iedereen gemotiveerd om door te gaan. We wisten dat er extra hard voor gewerkt zou moeten worden, als we voort zouden doen.
Daarom bedank ik Sam en Jurgen om het voortouw te nemen voor de wagen. De uren werk die zij er al ingestoken hebben zijn niet te tellen. Ook niet te vergeten is het stikteam onder de bekwame handen van Danielle en Cindy.
Ook tot de andere leden wil ik dankjewel zeggen voor hun bijdrage tot de puzzel die zo'n carnavalsgroep altijd is."


8 januari...


Julie:
"Momenteel zijn we met 18 vaste leden, daar kindjes, figuranten en begeleiders bijgerekend, komen we toch nog uit op een 50 'Poipeplekkers en friends'

Zoals gezegd, we lopen in het A-gedeelte, dus de verwachtingen zijn niet al te hoog, we gaan dit jaar voor plezier, amusement en vooral entertainment naar het volk langs de kant toe…
Als zowel show, wagen als kostuum op zijn plaats valt in de stoet, kunnen we meedoen voor een top-10 plaats. Het zou mooi zijn.
Maar we zijn realistisch en blijven met de voetjes op de grond… Er lopen dit jaar ook extreem veel goeie groepen in deel C, dus de concurrentie is groot.
Welke plaats we ook mogen hebben, ik weet dat ik nu al megafier ben op die kleine bende Poipeplekkers. Carnaval 2020 zal 'nen topper' worden!

Groeten van De Poipeplekkers!"


15 januari...


LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Noeit t'aad ver carnaval'


Carnaval 2018: 'T’spel zitj op de meilen!'


Carnaval 2017: 'Zè mo braaf mè Joke De Swaef'


Carnaval 2016: 'Welkom in men sjikke stad!'


Carnaval 2015: 'Oilsjt zingde mee ... Mè de vesse Muziek Oilsjt ceedee' - 1e plaats kleine groepen


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Poipeplekkers
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten