Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 7 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Nèm Na - 'Cirk van Deiremonne'


Cirk van Deiremonne

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Nèm Na!

• Stoetliedje:We hadden een uitgebreid interview met Ady...

Carnavalaalstkoentje:
"Dag Ady, de omschrijving van jullie thema zegt eigenlijk alles, wat willen jullie er nog meer over kwijt?"

Ady (voorzitter):
"Eigenlijk simpel Koen, we brengen de Cirk van Deiremonne. Het lokale talent van Dendermonde in de stoet van Aalst. Dendermonde loopt vol met freaks! Iedereen kent de freakshows uit het circus van vroeger... De meest bizarre figuren uit Dendermonde gaan mee in de stoet, tot zelfs 'een boerepeird mé een berremiejstersloif'..."

Carnavalaalstkoentje:
"Klinkt leuk en vooral... veel lachen veronderstel ik?"

Ady:
"We gaan het echt leuk houden in de stoet en de spot drijven met het volk aan de kant. We vragen ons eigenlijk af of sommigen onder hen ook van Dendermonde zijn?"


Carnavalaalstkoentje:
"En de ambites, hoe zit het daarmee?"

Ady:
"Ambities zijn er altijd, vooral om beter te doen dan vorig jaar.
In 2019 liepen we in 'deel A' van de stoet. Het was ons eerste jaar als middelgrote groep.
We hebben leergeld betaald. Maar we leren bij en hopen dit jaar op een 6e of 7e plaats.
En wat extra komt is leuk meegenomen natuurlijk.
We hoeven het niet onder stoelen of banken te steken dat we aan het bouwen zijn om volgend jaar in deel C eens mee te dingen naar die eerste plaats.
Volgend jaar bestaan we 5 jaar, dan kunnen we die kans eens wagen.

Maar het allerbelangrijkste blijft vooral ons amuseren in de stoet. We blijven een jonge groep en hebben dit jaar heel wat nieuwe leden bij.
Het moet gezegd, de oproep naar nieuwe leden via Facebook was een succes. Het zijn stuk voor stuk gemotiveerde aanwinsten."Carnavalaalstkoentje:
"Vorig jaar sprak iedereen over jullie popjes. Nèm Na is een groep waar de mensen naar uitkijken. Is er iets speciaal dit jaar?"

Ady:
"Wel, voor het eerst hebben we onze wagen volledig in 3D getekend en wordt het piepschuim machinaal gemaakt. Laag per laag. Op deze manier zorgen we ervoor dat al onze leden met piepschuim leren werken, want het is niet zo dat dit proces kant en klaar uit 'de machine' komt natuurlijk. Vorig jaar was een test met onze kleine popjes. Dit jaar hebben we dit procédé uitgevoerd op de volledige wagen.

Verder wil ik ook vermelden dat we ons kostuum dit jaar voor het eerst volledig zelf maken en daar zijn we toch bijzonder trots op!
Het resultaat mag zeker gezien worden, wat zeg ik... het werd een 'pareltje'!"Carnavalaalstkoentje:
"Klinkt interessant. Met hoeveel leden gaan jullie in de stoet dit jaar?"

Ady:
"Met 47 leden zijn we! Stuk voor stuk staan we klaar om de mensen aan de kant te entertainen!"

Carnavalaalstkoentje:
"Ook Nèm Na wensen we langs deze weg véél succes toe!"


LAATSTE 3 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Oilsjt Carnaval® - Weir Emmen Der E Patent Op'


Carnaval 2018: 'Goi Zetj E Groeit Licht!'


Carnaval 2017: 'Bè Malvina Chassei grabbelde allemaan wel insj ne lekstok mei!'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Nèm Na!
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Hans Stieperaere, ©AKV Nèm Na & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten