Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 22 mei 2023

Aalst Carnaval 2024 - Kandidaten-Prins Carnaval ontvingen hun lint én kennen volgorde optreden Prinsverkiezing!


FC-voorzitter Wendy, de 3 Kandidaten, Dozje & Prinsj Yordi

Stijn Van der Heyden, Timothy Persoons & Vincent Van Caekenberghe!

3 kandidaten willen graag de 70e Aalsterse Prins Carnaval worden

Op zaterdag 7 oktober weten we wie van de 3 heren de scepter zwaait over Aalst Carnaval 2024, op 11, 12 & 13 februari!

De 3 kandidaten beleven, elk op hun manier, een erg plezante campagne.
De Aalsterse carnavalsgemeenschap mag op beide oren slapen.
Wie het ook zal worden, men krijgt sowieso een waardige Prins als opvolger van Prins Yordi Ringoir!Volgorde optredens

Tijdens de lintoverhandiging, op maandag 22 mei 2023 in de Belfortzaal van Aalst, was iedereen dan ook uiterst positief over de vernieuwingen rond carnaval, waarbij de vroege Prinsverkiezing zowaar een extra volksfeest op de kalender zet!

Tegelijk werd -door een onschuldige hand- bepaald wat de 'volgorde van optreden' zal worden op 7 oktober!
Stijn(tjes) kreeg 'Nummer 1', Timo(thy) 'Nummer 2' en Vincent mag afsluiten als 'Nummer 3'.


Vooraf zullen ze zich al mogen bewijzen, tijdens een 'vernieuwde kennisproef' over Aalst en carnaval.
Daarnaast besliste men dat er voortaan géén publieke stemming (SMS-voting) meer komt.


Burgemeester Christoph D'Haese:
"Tijdens een discussie in de gemeenteraad (2021) stelde ik al de vraag of een SMS-voting wel nog nuttig is, want het kost alléén maar geld.
Wie op zaterdag 7 oktober de scepter in handen krijgt als Prins Carnaval 2024 wordt niet enkel bepaald door een kennisproef, maar ook door een jury van 25 effectieve en vijf reserve-juryleden.

Deze beslissing werd trouwens genomen in overleg met de kandidaten en iedereen verklaarde zich akkoord."Wie de Kandidaten zijn, wat ze al beteken(d)en voor carnaval en hoe het zit met hun motivatie, lees je bij de artikelen rond hun voorstelling (aangevuld met een link naar het verslag van hun bal)!

We wensen de drie heren een 'gralek plezant' vervolg van hun campagnejaar toe!

Het verhaal van Stijntjes: KLIK
Verslag Campagnebal Stijntjes: KLIK


Het verhaal van Timo: KLIK
Verslag Campagnebal Timo: KLIK


Het verhaal van Vincent: KLIK
Verslag Campagnebal Vincent: KLIK


-> Prinsverkiezing 2024? Zaterdag 7 oktober: KLIK


Artikel / Interviews: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia: KLIK
Foto's: ©Sören Delclef & ©Silke Hermans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten