Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 11 februari 2023

Aalst Carnaval 2023 - Stoetthema De Droeige Sossissen - 'Ee’j Geir Al Oepenink?'


Ee’j Geir Al Oepenink?

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2023' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 93e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• En een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV De Droeige Sossissen


AKV De Droeige Sossissen, woordvoerder Filip:
"We hebben ons vier of vijf jaar geleden op de wachtlijst voor de AKV's laten zetten.
Eigenlijk een beetje als grap, het was nooit echt onze bedoeling 'officiële groep' te worden, maar we wilden wel eens weten hoe 'het systeem' werkt.

Tot we in december, we waren het eigenlijk al een beetje vergeten, telefoon kregen met de vraag of we nog altijd interesse hadden.
Even overlegd met de rest van de groep en aangezien we als eerste in de stoet zouden mogen, vonden we het wel leuk om het eens te proberen."


De Droeige Sossissen 2017


Filip:
"Wat je mag verwachten: we openen de stoet en willen daar een 'participatief en interactief' spektakel van maken.

Wie spectaculaire wagens met bewegende poppen en wat nog allemaal verwacht, zal op z'n honger blijven zitten.
We gaan voor een feestelijke start van de stoet, waarbij we ons hopelijk goed amuseren en de mensen die staan te kijken ... ook.
Met een vleugje Disney, dat hoort er tegenwoordig wel wat bij in de stoet."


De Droeige Sossissen 2018


Filip:
"Onze verwachtingen gaan dus vooral over plezier.
We hebben als Losse Groep enkele heel fijne stoeten beleefd en we hopen dat nu als AKV ook te doen.
En, we zijn er vroeg van af, dus kunnen we snel pinten beginnen drinken zondagnamiddag.

Ambitie voor de rangschikking hebben we niet.
Maar een top 5-plaats zou wel mooi zijn voor een eerste jaar ...

We hopen dat we met z'n vijftienen zullen zijn in de stoet.
Daar wordt aan gewerkt en het ziet er goed uit.

Groeten van De Droeige Sossissen, de nummer één in de stoet!"


De Droeige Sossissen 2019


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV De Droeige Sossissen
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Leen De Smedt & ©AKV De Droeige Sossissen

De Droeige Sossissen 2020


Geen opmerkingen:

Een reactie posten