Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 16 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Bjein Swanjee - 'nen aten jubelei'


nen aten jubelei

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Bjein Swanjee!


Prins Den Baal (voorzitter):
"Het 5-jarig bestaan van Bjein Swanjee wordt gevierd; een houten jubileum...
Dat vat het mooi samen, maar wat we juist brengen?
Wel, 'alles' is hout-gerelateerd. Wij zijn veredelde houthakkers (met een mooi kostuum) en proberen om opnieuw creatief te zijn met weinig middelen.

We brengen nooit statische wagens. Al jarenlang zit er een dynamiek in wat we tonen. Wagens die bewegende elementen bevatten spreken het publiek ook meer aan.
Die connectie tussen wagens, kostuums en wat we laten zien aan het volk, vormt samen 'Bjein Swanjee'.
Ooit zijn we opgericht uit een vriendengroep carnavalisten. Mensen die voortaan een AKV wilden vormen, die zich vooral toespitst op vriendschap, samenhorigheid, gezelligheid en 'niks moét'.
Waarbij we uiteraard wél willen opvallen in de 'massa' door onze ideeën anders in te kleuren dan de meesten doen en de klemtoon te leggen op 'eenvoud'."Prins Den Baal:
"Het doel is om te proberen zo goed mogelijk over te komen, ondanks een 'goed doordacht budget'.
Zoeken naar goedkopere, maar vaak even mooie alternatieven in accessoires en stoffen, levert snel een flinke besparing op!
Alles is selfmade, van de isomo, de uitwerking, het kostuum, tot en met het borduren van ons logo toe.
We gaan met 30 in de stoet en op de begeleiders na, zit iedereen op de wagen.
Onze ambities zijn beperkt tot de 'hoop op een vlotte stoet' en een 'eerlijke uitslag'.

Als we maar zoveel mogelijk plezier kunnen maken, daar komt het op neer.
Net als tijdens de opbouw, want het moet een hobby blijven, geen 2e 'werk'.
Bij onze groep is de sfeer dan ook het aller-allerbelangrijkste.
En de fierheid om wat we brengen.

Groeten van AKV Bjein Swanjee!"LAATSTE 4 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 't Oilsjters zwemparadois'


Carnaval 2018: 'Wet Is Wet'


Carnaval 2017: 'Pas de deux ...'


Carnaval 2016: 'Ai Maria'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Bjein Swanjee
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Niky De Wever & ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten