Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 5 december 2022

Illustrator Kathleen Amant pakt uit met originele 'Oilsjterse Kerstkadaukes'!

Kathleen Amant pakt uit met 'Oilsjterse Kerstkadaukes'

Bekende Aalsterse Illustrator verwent Oilsjteneers en Oilsjteneskes in het dialect

Na 'Den Oilsjterse Diksjoneir in Beljekes' (die verscheen als extraatje bij de vierde editie van 'Den Oilsjtersen Diksjoneir' zelf), komen er nu 2 nieuwe uitgaven!
'Het Oilsjters Pretpakket' en de 'Den Oilsjtersen Alfabetposter'

'Kadaukes' voor onder de kerstboom!

Kathleen Amant:
"Beste liefhebber van het Oilsjters, ben je nog op zoek naar een origineel Oilsjters Kerstkadauken?
Als auteur en illustrator van kinderboeken en geboren en getogen Aalstenaar heb ik een poster gemaakt met de leukste Oilsjterse woordjes.
Ideaal voor in je toilet, je hall of je bureau en om cadeau te geven aan 'nen Oilsjteneer, nen inwoikelink, ne carnavalist, ne kameroot, e petjen, e metjen, ienen van ’t Derp Deiremonne, nen droeven apostel, ….'

Er is ook een nieuwe cadeaubox: 'Het Oilsjters Pretpakket’!
In dit pakket vind je ‘Den Oilsjterse Diksjoneir in Beljekes’, het prentenboek ‘Fiestveirken’ met een QR-code om het verhaal in het Oilsjters te beluisteren, 'Den Oilsjtersen Alfabetposter' en een set 'Oilsjterse Nievjorskortjes'
Krejees?

Deze items zijn vanaf nu te koop!
Vriendelijke groet, Kathleen Amant."

Den unieke 'Oilsjtersen Alfabetposter', met de 'Drollegste Oilsjterse woerdekes' heeft als formaat 50 x 70 cm, wordt geleverd in een koker, prijs: 16,95 euro.
De nieuwe kadaubox voor de feestdagen: 'Het Oilsjters Pretpakket' is te koop voor 49,95 euro.


Te koop bij: Paradisio, Standaard Boekhandel of via deze link:
https://www.amant.be/shop-1?Collectie=Boeken


Of kom naar de Winterpop-up-store en laat uw boeken signeren.
Er is ook een ruime keuze Anna- en Heksje Mimiboeken.
Cadeautje voor iedere klant!
Waar? Onze-Lieve-Vrouwstraat 11 bus 2 (da's vlakbij de Houtmarkt), op zaterdag 10 december, van 11u tot 17u en op zondag 18 december van 11u tot 16u.

Artikel: ©Carnavalaalstkoentjen n.a.v. Nieuwsbrief ©Kathleen Amant
Foto's: ©AjoinPedia/©Sören Delclef & ©Kathleen Amant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten