Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 8 december 2020

Aftelkalender 2021 – 75 jaar Ajuinboer: aftellen naar 'Vastenavond'!

AFTELKALENDER 2021: 75 JAAR AJUINBOER

Het KBA (Kommitei tot Behaad van den Aftelkalender) brengt ook dit jaar een nieuwe aftelkalender op de markt. Ondanks de annulering van Aalst Carnaval 2021 kan er zo toch afgeteld worden naar Vastenavond. De Ajuinboer is het thema voor deze aftelkalender.

Carnavalaalstkoentje had een gesprek met de 4 leden van het KBA (Michel Van Brempt, Lieven Goubert, Sören Delclef en Gert Kiekepoos)
KBA:
"Nog voor de stad een beslissing genomen had over carnaval 2021 waren we reeds van start gegaan met de nieuwe aftelkalender.
Als thema kozen we voor de Ajuinboer, omdat het in 2021 vijfenzeventig jaar geleden zal zijn dat Albert Verbestel voor het eerst de officiële Vastenavondprogramma’s van de stad verkocht als Ajuinboer.

Na al die jaren is de Ajuinboer nog steeds een onderdeel van het Aalsterse carnavalsgebeuren; hoog tijd dus om hem eens in de kijker te zetten!"


Ondanks de afschaffing van Aalst Carnaval 2021 besloot het KBA om toch door te zetten met hun plannen om een aftelkalender uit te brengen.
KBA:
"Toen het bericht verscheen dat Aalst Carnaval 2021 niet zou doorgaan, hebben we onmiddellijk een spoedvergadering belegd over het lot van de aftelkalender 2021.
We waren er snel uit: unaniem werd beslist om toch een aftelkalender te maken.

Het zou jammer geweest zijn om deze mooie reeks een jaar te moeten onderbreken en tenslotte is het hoofddoel van het KBA het behoud van de aftelkalender, ook in coronatijden. De kalender telt bovendien af naar het feest van Vastenavond, zoals op de kalender vermeld staat, en ook zonder carnaval zal Vastenavond doorgaan."


De aftelkalender is opnieuw opgebouwd volgens de gekende succesformule: een mix van geschiedenis, moppen en Aalsterse uitspraken. De kaft en de nominetten van de kalender werden voor de vijfde keer ontworpen door Erwin Vanmol.
KBA:
"De aftelkalender blijft een succesproduct, waarvan de recordverkoop van de vorige editie rond het Ros het bewijs is.
We blijven dan ook bij onze gekende formule!

We duiken opnieuw de geschiedenis in, maar daarnaast is er ook ruimte voor moppen, Aalsterse uitspraken en foto’s.
Vorig jaar was er ook een spelletje op één van onze blaadjes terug te vinden; iets waar we dit jaar een vervolg aan breien..."


De aftelkalender is te verkrijgen voor de prijs van 5 euro en is vergezeld van een gratis Nominette.
De opbrengst van de aftelkalender gaat naar de Groeite Prois KBA, die in 2020 gewonnen werd door Beschomt, De Pampelotten en De Kalisjekloesjers.KBA:
"De Prijsuitreiking van de Groeite Prois KBA 2020 was gepland voor 13 maart, maar deze kon jammer genoeg niet doorgaan door de uitbraak van corona.
Ook een tweede datum hebben we moeten schrappen, omwille van de maatregelen. De winnaars mogen echter op hun twee oren slapen: van zodra het mogelijk is, zullen we de prijzen alsnog op gepaste wijze overhandigen..."


De aftelkalender is vanaf 10 december te verkrijgen bij....

(Bijkomende) verkooppunten verneem je ook via de Facebookpagina ‘Oilsjtersen Aftelkalender’.

• Duopaint - Albrechtlaan
• Liebaut - Koolstraat
• Klisjee creatief - Bredestraat
• De Wolf - Moorselbaan
• Hubo - Albrechtlaan
• De Kaasmolen - Dendermondsesteenweg
• De Ridder - Heilig Hartlaan
• Dranken Picqueur - Gentsesteenweg
• Las Fiestas - Gentsesteenweg
• John Twin Music - Gentsestraat
• Tenson - Molenstraat
• 't Krantemanneke - Welvaartstraat
• Pers- en loterijshop den Arend - Binnenstraat
• Krantenwinkel Benoit - Hogeweg
• Brico - Pierre Corneliskaai


Bij Duopaint zijn ook de verzamelbladen te verkrijgen.
De aftelkalender werd op 8 december overhandigd aan Ajuinboer Julien!

Het KBA-comité kwam die kalender 'coronaproof' afgeven...


Tekst: ©KBA / Sören Delclef
Foto's: ©KBA, ©Archief Lieven Goubert, ©Archief Carnavalaalstkoentje
Geschiedenis Aftelkalender via AjoinPedia: KLIK
Geschiedenis De Moikes: KLIK
Geschiedenis Ajuinboer Albert Verbestel: KLIK
Geschiedenis Ajuinboer Albert Verbestel via Ajoinpedia: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten