Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 1 september 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 28: AKV De Zwiejtzoel'n


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze achtentwintigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'Oilsjt giejne schrik, bé ons goot alles mè groenen elektriek'

Interview met Johan!


Foto: Paul Hendrickx

Johan (voorzitter):
"Carnaval 2020, op dit moment is het bijna surrealistisch om te denken dat we toen nadachten of de weersomstandigheden al dan niet onze zondagstoet zouden kosten...
Voor deze terugblik gaan we graag even terug naar de periode waarin we nog zonder problemen buiten konden en mochten komen.

Na de topeditie van 2019, hadden we als Zwiejtzoel’n voor 2020 een duidelijk doel voor ogen! Zwiejtzoel’n 2020 in de C, dat steken we niet onder stoelen of banken, een groep met ambitie! Top 3 was ons streefdoel.

Het thema was al snel gekozen en samen met een ijzersterk kostuumteam werden de eerste voorbereidingen voor het ontwerpen en realiseren van het kostuum onmiddellijk na carnaval “in gang gestoken”. De ambitie was er en onze leden zaten te popelen om met het thema aan de slag te gaan. Nog voor de zomer was zowel de tekening van het kostuum als het proefkostuum een feit!
Op onze manier toch weer iets anders brengen, was dit jaar de uitdaging!"Johan:
"In de C eens iets anders met licht doen, blijft na al die jaren van vele prachtige uitwerkingen van verschillende groepen, toch een uitdaging. We gingen voor een kostuum met enkele elementen die echt “eyecatchers” moesten worden. Het licht in ons kostuum moest leven!
Heel wat opzoekwerk en vele samples van verschillende soorten verlichting later, stond in het najaar van 2019 uiteindelijk alles op punt. Er werd gesoldeerd, VEEL gesoldeerd! 3D printers werden ingeschakeld om de omhulsels voor de sturingen, die speciaal werden ontworpen voor ons plan, in weg te steken. Voor elk lid een persoonlijke sturing! Het resultaat mocht er wezen.

Eens september, ging het werkhallenteam ook echt aan de slag.
De afbraak was gerealiseerd, alles was verhuisd en we konden met een nieuwe bladzijde starten. Ook hier was er heel wat motivatie en goesting om er aan te beginnen, aangezien we eens met onze stijl zouden breken en iets speciaals wouden brengen!"Johan:
"Meten, passen, opnieuw meten en lampkes steken waren menige avonden onze standvastige bezigheid! Een ijzersterk hallenteam stond dagelijks of is het “nachtelijks” 😉 klaar om er een ferme lap op te geven. Er werd gevloekt, maar er werd meer dan eens rijkelijk gelachen. Het “hallenwerkjaar” is weer heel wat bladzijden/verhalen rijker.

Het was zwoegen tot op de laatste minuut. Als we onszelf één tip kunnen geven, dan is het dat echte melk beter zou gewerkt hebben 😉 De insiders weten waarover het gaat!
Het bleek een huzarenstukje om niet alleen de wagen, maar ook het licht en het kostuum op tijd klaar te krijgen... De doos van onverwachte problemen, bleek dit jaar heel wat groter te zijn! Onze creativiteit werd zelden zo op de proef gesteld."Johan:
"23/02/2020, corona was een ver van ons bed show, maar de wind, die hield ons bezig!
Heel wat berichtgevingen en onduidelijkheden later, eindelijk groen licht om ons groen licht in de stoet te mogen brengen! Iedereen werd klaargemaakt, aangesloten en tegelijk even opgesloten. Wachten in de C, het kan lang duren, maar onze (hoge) hoeden en de wind, dat is een niet zo ideale combinatie.

Toen de stoet dan eindelijk mocht vertrekken, gaf elk lid zich voor de volle 200%. Wat een prachtige stoet met een ongelofelijke interactie. Ondanks het stevige tempo, was geen glimlach ons teveel. Het was puur genieten!"Johan:
"Zoals elk jaar, zijn de carnavalsnachten als memorabel te omschrijven.
Het fijne dit jaar was dat we, nog meer dan andere jaren, als groep echt cafeekes hebben gedaan. Iets wat toch zorgt voor sfeer! Als ik spreek over café den Den en een tafel vol bierglazen, dan gaan er bij onze leden menige mondhoeken in de hoogte!

Maandagavond, jaarlijkse afspraak in de Flora. Gezonde zenuwen waren zeker en vast aanwezig! Op dat moment nog niet heel veel van de stoet en onze concullega’s gezien, maar zoals de meeste jaren, is het geweten wie onze geduchte medestanders zijn! Een prachtige 2de plaats, stiekem hadden we hier wel op gehoopt."Johan:
"Wanneer dit dan een feit was, dan kunnen wij als groep enkel maar fier zijn op onze geweldige leden! Wat een TOPteam!
Een groep staat of valt met de inzet en toewijding van zijn leden!
Als we met zo’n resultaat naar buiten kunnen komen, dan kunnen we 'Grosj & Fier' zeggen dat onze leden gewoonweg TOPPERS zijn!

Het was ongelofelijk prachtig om te zien hoe iedereen zich dit jaar op een unieke wijze heeft ingezet. Nog meer dan andere jaren, is iedereen dit jaar met zijn/haar talent aan de slag kunnen gaan en zijn al deze stukjes perfect als een puzzel in elkaar gevallen. Daarom dus nog eens een welgemeende en dikke MERCI aan alle leden!"Johan:
"Vooruitblik?
Tot slot is het dé prangende vraag -> 'Carnaval 2021'?
Het enige zekere in dit verhaal is een groot dik vraagteken.

Onze plannen voor 2021 waren klaar, maar toen kwam covid-19. Deze plannen uitwerken was en is onbegonnen werk door de beperkte toegankelijkheid van de werkhallen.
Dan maar plan B.
Op onze eigen creatieve Zwiejtzoelmanier met iets moois, unieks en authentieks aan de slag gaan, maar met iets buiten komen is het plan."Johan:
"Stilstaan is achteruitgaan, dus daar doen wij niet aan mee. Het zal een uitdaging zijn om op een zeer beperkte tijd en met een low budget iets creatiefs tot stand te brengen.
De ideeën en plannen zijn er, de uitvoering kan van start gaan. Hoe dit zal verlopen is voor iedereen een raadsel: wanneer mogen wij terug fulltime in onze hallen? Wat gaat er beslist worden? Gaat carnaval door of niet?
In ieder geval, als alles doorgaat en iedereen handelt volgens het “geef niet uit wat u niet hebt” principe, dan gaan we dit jaar denk ik mooie en creatieve zaken zien! Het is nu aan ons ‘Oilsjteneers’ om te tonen dat we met minder ook iets mooi kunnen brengen!
In plaats van naar de maximumgrens te werken, zal het dit jaar een uitdaging worden om richting de minimumgrens te werken! Samen komen we hier sterker uit!

Hou het veilig en zorg voor jezelf en voor je omgeving!
Johan Van der Veken in naam van De Zwiejtzoel’n..."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Zwiejtzoel'n!

Foto's 2020: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever, ©Silke Hermans, ©Paul Hendrickx & ©Carnavalaalstkoentje.

De Zwiejtzoel'n 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten