Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 23 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - De Lodderoeigen en FC De Kampioenen: unieke stadspromotie op 3 maart én van 8 tot 11 april!


FC DE KAMPIOENEN FEESTEN MEE OP AALST CARNAVAL

AKV De Lodderoeigen gaat met hen samen in de stoet, verdere opnames tijdens Paasvakantie!

Naast carnavalszondag, zijn er draaidagen op  8, 9, 10 en 11 april, in de Molenstraat.
Stoet zal door de filmploeg niét opgehouden worden. Wél een oproep naar figuranten!
De regisseur en enkele acteurs waren aanwezig op de persconferentie én de doop bij LOD!

Jan Verheyen en burgemeester Christoph D'Haese gaven een woordje uitleg...


Regisseur Jan Verheyen:
"Op zondag 3 maart 2019 gaan de opnames van start van FC De Kampioen 4: Viva Boma!

We willen de stad Aalst bedanken omdat zij ons hebben toegestaan om op carnavalszondag 3 maart, iets te doen wat ons duidelijk afgeraden werd. Iets doen wat nog nooit gedaan werd. We gaan echt proberen om tijdens Aalst carnaval, met 3 ploegen een aantal beelden al te maken voor de film, voor FCDK4 'Viva Boma'.
Dat betekent dat er voor de stoet 3 (5) praalwagens werden gebouwd, dankzij onze samenwerking met De Lodderoeigen en dat die wagens natuurlijk een rol spelen in de finale van de film."Regisseur Jan Verheyen:
"Naast 3 maart, gaan we dan op 4 dagen in de paasvakantie, zijnde 8, 9, 10 en 11 april, in de Molenstraat (die dan afgesloten zal zijn), ons deel van de stoet reconstrueren.
Die praalwagens, figuratie, carnavalisten... komen daar opnieuw samen en daar zullen we dan de eigenlijke spelscènes spelen, omdat natuurlijk dat sowieso onmogelijk is om op 3 maart dialoogscènes te gaan draaien.

We kregen veel vragen van mensen
(zeker uit deze regio), die willen meedoen en figureren, zij kunnen zich aanmelden op het speciale e-mailadres fcdefiguratie@gmail.com ..."


Regisseur Jan Verheyen:
"Wat heel belangrijk is: wij weten dat ook... Carnaval is een feest dat staat voor vrijheid / blijheid, maar het is onmogelijk dat met name de acteurs die dag (3 maart) handtekeningen gaan uitdelen of selfies nemen.

Bij voorbaat wil ik daar zéér duidelijk over zijn, ook al zal hun hart bloeden, dat zij en wij daar niet de tijd voor hebben. Ook omdat die stoet zich niét aanpast aan de film, maar omgekeerd.
Met andere woorden, die stoet gaat vooruit.
Ik zal niet kunnen roepen op een bepaald moment van 'OK stop! En nu allemaal 100 meter achteruit!' Dat gaat niet gebeuren.

Vandaar dat wij ook wel afhankelijk zijn van de goodwill van het publiek en de andere carnavalisten.

Ik vraag aan iedereen het begrip dat tijdens het draaien er sowieso geen handtekeningen of selfies kunnen worden gemaakt."


Regisseur Jan Verheyen:
"Ik wil Aalst bedanken voor hun welwillendheid, door ook 2 grote premières van de film in Aalst te willen organiseren.
Eén van de premières is eigenlijk het 'Jaarlijkse gala van de nierdialyse'. Zowel in Het Feestpaleis als Cine-Aalst Palace, op 21 november.
De week voor de release, komen we met alle acteurs naar Aalst, voor een grote première. De 'tourdatum' is 14 december."Burgemeester Christoph D'Haese:
"Ik ben enorm tevreden dat ik u de vrijheid van deze uitermate charmante stad mag aanbieden.
Ik heb er het volste vertrouwen in dat alles goed zal verlopen, want u komt terecht in Aalst Carnaval, da's een onbeschrijfelijke setting.
Aalst is vaak geassocieerd met 'MarginAalst', we werden 'OnthAalst', dan evolueerde dat in 'SpeciAalst', maar eigenlijk willen we landen bij 'GeniAalst'!
4x Aalst, zo verschillend.

Wat het leuke is aan carnaval, en dat is ook het mooie en het 'bruggetje' naar De Kampioenen: Aalst Carnaval is van iedereen en FC De Kampioenen is ook van iedereen. En da's zo de mooie combinatie.
We zijn echt met man en macht een tandje aan het bijsteken om u in de meest comfortabele omstandigheden uw werk te laten doen.
Ik ben een 'vrieje' carnavalist, maar net als jullie, werk ik tijdens carnaval. Maar ik ben zeker dat alles heel vlot zal verlopen."Burgemeester Christoph D'Haese:
"U zegt 'Viva Boma', wij zeggen in Oilsjt 'Viva Bomma', maar uiteindelijk is dat ongeveer hetzelfde.
We staan maximum ter uwer beschikking.
Ik ben heel tevreden dat ik heel koppig ben geweest, want honderden, zelfs duizenden carnavalisten hebben mij dat ontraden.

Het is voor de stad Aalst een prachtige manier van city marketing, ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit positief zal ervaren.
U komt ook terecht in een prachtige carnavalsgroep (we hebben er geen andere in Aalst).

Als burgervader ben ik verantwoordelijk voor AL die groepen.
Ik ben gisteravond met Prins Kris (Van Vaerenbergh) op stap geweest en u voelt dat het goed zit... (en het komt ook goed). Die Kampioenen gaan hier héél hartelijk ontvangen worden, daar ben ik absoluut zeker van. We gaan jullie in onze armen sluiten."


SFEERFOTO'S


Reportage: Carnavalaalstkoentje & Silke Hermans

Foto's: ©Silke Hermans


• ‘F.C. De Kampioenen 4 : Viva Boma! komt op 18 december 2019 in de bioscoop.
PITCH FC DE KAMPIOENEN 4 : VIVA BOMA!
• Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de ‘Boma Vleesindustrie NV’. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal – en bij Niki, zijn nieuwe vlam.
• Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de ‘Viva Boma’ worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.
• Het wordt een heroïsche krachtmeting waarin familiebanden, topsport, Voil Jeanetten, vriendschap en verraad centraal staan.
• ‘F.C. De Kampioenen 4 : Viva Boma’ wordt in maart en april gedraaid op exotische locaties in Aalst, Meldert, Anderlecht, Eeklo, Sint-Niklaas, Opglabbeek, Overmere, Ursel, en Kruishoutem.
• Naast de vertrouwde Kampioenen zijn er uiteraard weer verrassende gastacteurs – waaronder Bab Buelens als Niki, Warre Borgmans – en speelse cameo’s.• Scenario : An Swartenbroekx – Steve De Wilde – Bart Cooreman – Bart Vaessen
• Regie : Jan Verheyen
• Productie : Eric Wirix, Tine De Meulenaere
• FC De Kampioenen 4: Viva Boma! is een productie van Skyline Entertainment en Gardner and Domm, in samenwerking met Eén, Telenet, Screen Flanders, Independent Films, Filou en de stad Aalst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten