Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 20 maart 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 4: AKV Kompasje!


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vierde aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:'Dozje es zot van 't licht, alliejn al vèr 't zicht'

Interview met Kathleen!

Kathleen (woordvoerster):
"De laatste voorbereidingen naar carnaval toe waren toch nog redelijk zwaar. Mutsen, poncho’s, hoeden en kostuums waren af, maar alle lichtjes er in naaien nam toch meer tijd in beslag dan gedacht... Febe, Anja en ik hebben een nachtje door gewerkt.

Wagen moest ook klaar zijn om kunnen buiten te rijden op zondagmorgen... Toon en Jochem hebben dus ook hun bed niet gezien. De andere leden zijn de dag erna eveneens gebleven tot alles zo goed als afgewerkt was..."Kathleen:
"Wij waren fier en blij dat we er stonden op de vorming. We gaan voor het plezier... en ons amuseren... Maar stilletjes hoopten wij toch dit jaar niet te eindigen op de laatste plaats. Toon en ik hebben serieus onze schouders onder onze groep gezet met een grotere en hogere wagen en een zelfgemaakt kostuum. Dit leek voor ons toch beter dan hoe Kompasje tot vorig jaar buiten kwam... 

Jubilee voor 20 jaar. Het mocht 'iets meer' zijn.
En ja, het werd beloond: Een 36ste plaats!"Kathleen:
"Wij hebben met de leden van onze groep vooral gevierd op het Vredeplein en in The New Cat.
Ook werd er naar de Groeite Mert gegaan om rond de pompiers carnaval te vieren.
Naar de prijsuitreiking gingen we samen en de popverbranding hebben we beleefd met bijna de volledige groep...
Afscheid van carnaval 2019..."


2020


Kathleen:
"Toekomst?
Op naar carnaval 2020!
Toon heeft reeds een thema in gedachten, om in het A-deel uit te werken. Een thema dat nog nooit aan bod gekomen is en dat ideaal is om in den A te brengen...
Maar veel meer kan / mag ik er op dit moment nog niet over zeggen. 'De onderhandelingen' zijn bezig., nog even geduld 😉

Activiteiten?
29 en 30 juni 2019: Eetfestijn of pastafestijn (moeten we nog bespreken met de rest van de leden) maar dat weekend staat wel gereserveerd in IBSO De Horizon.
23 nov 2019: Fuif of bal Kompasje - in Arty Party😉 "Kathleen:
"Nieuwe gemotiveerde mensen / gezinnen zijn steeds welkom bij AKV Kompasje!
Mensen die kunnen wagens bouwen, zoals lassers, elektriciens,... maar ook creatieve mensen die een handje kunnen helpen aan de kostuums zijn zeker welkom!
Er mag altijd een mailtje gestuurd worden naar
akv.kompasje@gmail.com

Met de groeten van AKV Kompasje!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Kompasje

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten