Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 20 september 2021

Aalst Carnaval - CarnavalTotal bood het 'totaalconcept' voor de carnavalist!

CARNAVALTOTAL WAS OPNIEUW EEN GROOT SUCCES!

Met CarnavalTotal, hield men op 18 & 19 september 2021 een prachtige beurs ten huize van Atelier Sandy!

Patrick & Sandy nodigden enkele bevriende standhouders uit die samen een totaalconcept kunnen aanbieden aan de carnavalswereld.

De kostuumontwerpen van Sandy, de pluimen van Patrick, de pruiken van Hair Club, schmink en maquillage van MiKim fx, buttons en stikwerk bij Infinity Events....

Maar ook stoffen, kostuums en afwerking bij Atelier P, de foamproducten van Marion Hoop Design, de B&S Creations die foam ook verwerken in een breder concept en tenslotte alles rond isomo en toebehoren bij PolarBlocks!

Kortom, van A tot Z een complete outfit voor de carnavalist, te bewonderen in de mooie en gezellige tuin van Atelier Sandy!

Opendeurweekend gemist? Iedereen krijgt een '2e kans'... Welkom op 25 & 26 september van 14u tot 18u!

• Groepsfoto (door PolarBlocks)
Naar ieders wens...

Corona liet de carnavalswereld volledig stilvallen, maar ondertussen startte ook deze sector op. CarnavalTotal is dan ook jaarlijks hét mekka voor de carnavalisten!

Patrick & Sandy:
"Bij de beslissing om ons paradijsje hier te ruilen voor Franse sferen, wist niemand dat corona de wereld zou in een wurggreep houden.
Het was een jaar lang 'vechten' en terugkomen op de feiten zoals ze zijn: ook voor carnaval 2022 kun je zeker en vast nog bij ons terecht.
We staan ter beschikking van de klanten en hebben een aanbod naar ieders wens: van idee tot proefkostuum, van 'tips en tricks' tot levering van stoffen en toebehoren...

Daarom besloten we het succesvolle CarnavalTotal opnieuw te organiseren!
'Total' zegt het zelf: hier staan praktijkgerichte standhouders die elkaar perfect aanvullen.
Elk heeft zijn specifiek domein en toch vormt het geheel van al deze vakmensen een ketting, het zijn 'specialisaties' die nauw verbonden zijn met elkaar.

Zelf kijken we terug op een geslaagd weekend!
We mikken niet op het grote publiek, maar wel op de (potentiële) klanten en groepen die we graag met raad en daad op weg helpen.
Sommigen komen speciaal uit het buitenland om ons te bezoeken.
Deze 'vakbeurs' in een gezellige sfeer was een blij weerzien met velen!
Laat Carnaval 2022 maar komen (of alle andere activiteiten waarvoor we onze diensten ter beschikking stellen).

Groeten van Patrick en Sandy!"


•• Atelier Sandy contacteer je via dit mailadres!

Patrick vertelde: "met 11.000 lapjes stof creëerden we prachtige mantels"!
De andere standhouders

Atelier P
Petra:
"Er is veel vraag naar stoffen waarmee carnavalskostuums (en toebehoren) zelf kunnen gemaakt worden. We bieden dus een (voor deze streek) vernieuwend concept aan.

De doelgroep is een carnavalsgerelateerd publiek.
In één oogopslag bekijk je het overweldigend aanbod van liefst 3200 meter stoffenarsenaal!
Van 'floeren' (fluwelen) stoffen, over vilt, van jute tot zelfs leder en daar bovenop nog attributen zoals naaigerei, naalden, lintmeters,... tot afwerkingsmaterialen (galon bv.).
Terwijl Atelier Sandy zich vooral concentreert op de proefkostuums, realiseren wij vaak de producties op grote(re) schaal."


•• Atelier P contacteer je via dit mailadres!

Marion Hoop Design
Marion:
"Sinds we in 1998 gestart zijn, werden we in de wereld van foam een bedrijfje dat zich specialiseerde in allerlei toepassingen en realisaties die later ook in de carnavalswereld hun doelgroep vonden.
Foam is een fantastisch product! Het is waterafstotend, makkelijk te bewerken, kleurrijk, je 'lijmt' het met 'warmte' aan elkaar vast en je kunt het creatief omvormen tot eender welke toepassing.

Hier ontmoeten we onze klanten en we proberen hun nieuwe hoofdbedekking te bespreken.
Of ze sturen van tevoren de tekeningen zodat we al een ontwerp kunnen maken.
Het is telkens weer een uitdaging om dit tot een volwaardig eindproduct om te vormen.
Zo zijn we momenteel druk bezig om al onze klanten hun wensen te vervullen richting carnaval 2022... Ondertussen helpt ook kleindochter Lisa al eens mee, jong gedaan... weet je..."


•• Marion Hoop Design contacteer je via dit mailadres!

B&S Creations
Bart en Sofie:
"We zijn in 2019 opgestart, met de focus vooral gericht op de Ninoofse NKV's.
Voor Aalst hielpen we kandidaat-Prins Werner in 2020 aan de hoeden voor zijn show.
Nadien zorgde corona ervoor dat we een moeilijke periode doormaakten, maar nu zijn we vertrokken richting carnaval 2022.
In ons gamma zit 'alles van foam': van het bekleden van hoeden, tot het 'matchen' van stof met foam.
Schouderstukken in foam kunnen samen met de stoffen van het kostuum verwerkt worden, want het is een 'plusverhaal': foam + stof + galon + pluimen...

We proberen voor onze klanten de hoeden voor te snijden, al dan niet (indien gewenst) vervolledigd met het montagewerk zelf.
De opgave was om in het totaalconcept rond carnaval onze plaats te zoeken en dat is gelukt.
Soms krijgen we van onze partners opdrachten, zo werken we samen: wat kan in stof gemaakt worden en wanneer is foam een (betere) oplossing?
Volgens mij staan we aan het begin van een evolutie waarbij foam ook in de wagenbouw een belangrijkere rol zal gaan opeisen.
De mogelijkheden zijn ook op dat vlak veel groter dan je zou denken. In de toekomst zal foam zeker aan belang winnen!"


•• B&S Creations contacteer je via Facebook!

Mikim FX Art studio
Michael:
"Hier zetten we de kruisbestuiving van alle partners verder. Na het kostuum, de foam,... is er ook nood aan gepaste schmink.
Onze branche is professioneler dan ooit geworden.
We bieden niet alleen eigen producten aan, we zijn bovendien partner van Syntra en geven opleidingen op verschillende niveaus.
Vaak zijn we de 'finishing touch' voor een carnavalsgroep.

Klanten hebben soms raad en daad nodig en mooie schmink en maquillage kan juist dat extraatje geven om het gekozen thema 'af' te maken.
Iets waar groepen vaak (lang) naar op zoek zijn...
Iedereen die met ons samenwerkt, krijgt een waaier aan informatie en de praktische 'stap-voor-stap uitleg', zodat hun wensen zeker ingewilligd worden.
Daar staan we garant voor!"


•• Mikim FX Art studio contacteer je via dit mailadres!

Hair Club
Patric:
"Hair Club, is dé professionele make-upwinkel met een breed gamma aan pruiken, snorren, baarden en toebehoren, kortom perfect voor de carnavalswereld.
Soms hebben mensen totaal geen idee hoe belangrijk een goede pruik is om een thema te 'maken' tot een nog groter succes.
In ons assortiment bieden we eindeloos veel mogelijkheden en daarbij is de kwaliteit van de producten ontzettend hoog.

Na een persoonlijk gesprek proberen we voor de klant een oplossing op maat en volgens budget te bedenken, waarbij het eindresultaat vaak al hun wensen overtreft.
Carnaval kende al vele evoluties, ook de pruiken zijn van essentieel belang daarbij. Wij volgen graag de nieuwe trends en staan paraat voor zowel de individuele carnavalist die een topproduct wil, als de grote(re) carnavalsverenigingen..."


•• Hair Club contacteer je via dit mailadres!

Infinity Events
Sandra & Christof:
"Bij Infinity events kan je terecht voor kant-en-klare gifts maar ook 'custom made' producten.
Wij borduren ook op textiel en zorgen voor een grote tevredenheid door garant te staan voor de beste kwaliteit!
Bij carnaval horen zovele aspecten en een geborduurde pullover, een muts, een poncho, t-shirts, hoodies... geeft net dié meerwaarde om je te onderscheiden.

Je kunt het niet bedenken of we proberen het te realiseren.
Ook voor 'buttons' ben je bij ons op het juiste adres, net als voor magneten, sleutelhangers, onderleggers, mokken en banners...
Carnaval valt met een (heel) breed spectrum binnen onze doelgroep.
Aarzel niet en neem gerust contact op, wij zoeken naar dé oplossing op uw maat."


•• Infinity Events contacteer je via dit mailadres!

Polar Blocks
Bram:
"Het was onze eerste beurs en ik sta versteld over het enthousiasme dat hier heerst onder de standhouders!
Wij kunnen in dit geheel ook de wagenbouwers eens bereiken.
Want buiten een kostuum, de schmink, de hoed... is ook een carnavalswagen voor velen een doel op zich.
We willen graag uw partner worden voor de aankoop en levering van piepschuim blokken en platen van hoge kwaliteit.

Verder informeren we over onze knowhow, want we doen véél meer dan dat. Met mijn ervaring en expertise in decor- en wagenbouw sta ik de groepen graag bij met met raad en daad.
Wat opviel was dat je op deze beurs werkelijk alle disciplines op een schoteltje aangeboden kreeg.
Dat wij er nu ook bij zijn, maakte het misschien wel een écht 'Total', want om die prachtige praalwagens te bouwen is vaak veel geduld nodig én de nodige materialen.
Daarvoor staan we ter beschikking. Dit weekend kon wie dat wou, meedoen aan onze wedstrijd. Met je carnavalsgroep bij onze ijsbeer een foto laten nemen, kan je tot 1000 euro materialen opleveren.
Uiteraard zullen we na 2 weekends beurs (we staan eveneens op de carnavalsbeurs van 25 & 26 september) weten welke 5 groepen de hoofdprijzen winnen!
Wie er moeite voor doet, verhoogt zijn kansen..."


•• Polar Blocks contacteer je via dit mailadres!

Sfeerfoto's en -filmpje


Reportage, Foto's & Film: ©Carnavalaalstkoentje

Montage & Tekstverwerking: ©Team Carnavalaalstkoentje

Met dank aan: de standhouders voor het woordje uitleg!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten