Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 8 oktober 2023

Aalst Carnaval 2024 - Vincent is de 70e Prins Carnaval!

Vincent is Prins Carnaval!

Stijn Van der Heyden, Vincent Van Caekenberghe & Timothy Persoons: deze 3 kandidaten wilden graag Prins Carnaval worden!
Op zaterdag 7 oktober was het zover!


Na een waanzinnig toffe Prinsverkiezing met 3 shows van bijzonder hoog niveau, behaalde Vincent de titel van de 70e Aalsterse Prins Carnaval

Het onderlinge verschil tussen de 3 kandidaten was 'verwaarloosbaar klein'!
Vincent kreeg 84,6% van de punten, Stijn 84,5% en Timo 84,2%.


Jurypunten show en welbespraaktheid

De show (+ welbespraaktheid) die het meeste punten kreeg, was die van Timo; hij behaalde 214/250, omgerekend 642 op 750 punten.
Vincent verzamelde voor zijn show 207/250, omgerekend is dat 621 op 750 punten.
Stijn kwam uit op 205/250 of omgerekend 615 op 750 punten.


Tijdens die bewuste 'welbespraaktheidsproef' moest elke kandidaat een enveloppe trekken en kreeg daarbij als opdracht zich naar 'een plek in Aalst' te begeven.
Over die locatie diende men (zonder enige voorbereiding) een minuut 'vol te praten'.

Stijn(tjes) kreeg als uitdaging om het Administratief Centrum 'te bespreken', Timo(thy) vulde zijn 60 seconden met de Winterfoor en Vincent paradeerde op de zaterdagmarkt.
De ene kandidaat had iets meer inspiratie dan de andere, maar voor wie het zelf eens wil proberen op de 'familiequiz', het is moeilijker dan je zou denken...


Een (groot) deel van de juryleden op een groepsfoto...


De show van Stijntjes was een 'thuismatch': het Kasteel Ter Linden en de bed and breakfast-plannen van schepen Sarah Smeyers, de 'Streikgazet' uit krantenwinkel Vermoesen én een pakkende ode aan carnaval.

Timo bezocht de bibliotheek Utopia, met veel aandacht voor het carnavalsboek 'Noig' en had het in een explosieve finale over 'Oilsjt es gelanceird'.

Vincent gaf de ware betekenis weer van 'Weir zèn Oilsjt'; speelde zijn rol met typetjes perfect en schetste zo een beeld over Napoleon Dozje, Prins Yordi en diens hartverscheurende keuze tussen 'Caemere' en 'Garde' én een vers decor voor het stadhuis.
Tenslotte bejubelde hij 'Oilsjt Op Zèn Best'!Videowall

Dankzij een fantastische nieuwe videowall, die geïntegreerd werd in de interactie van elke show, steeg het niveau rond 'beeldvorming' naar ongeziene hoogtes!
Pratende schilderijen van bekende Aalsterse politici bij Stijn, spetterend vuurwerk dat zijn 'eigen kop' tot leven bracht bij Timo en tenslotte een volledig cabaret, deels 'live', deels op het scherm, bij Vincent.
Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk vanaf nu!

De komende jaren beloven op dit vlak dan ook veel moois!
Het 'inspiratievat'  is nog lang niet leeg én als we insiders mogen geloven, zullen er ook richting 2025 (al minstens) 3 Kandidaten-Prins dingen naar de scepter én de daaraan gekoppelde 'eeuwige roem' in de Ajuinenstad!
Jurypunten theoretische proef

De meeste punten voor de theoretische proef waren voor Stijn: 46/50, omgerekend 230/250.
Tweede werd op dit onderdeel Vincent: 45/50, omgerekend 225/250.
Derde eindigde Timo: 40/50, omgerekend 200/250 punten.


♦ In totaal werd Timo derde met 842/1000.
♦ De tweede plaats was voor Stijn(tjes): 845/1000.
♦ Winnaar én Prins Carnaval 2024 is geworden Vincent met 846/1000.Om u een idee te geven: zowel Stijn, als Timo hadden aan één extra juiste theorievraag genoeg om zélf Prins te worden.
Het verschil tussen de drie heren is historisch klein!
De beraadslaging duurde dan ook uitzonderlijk lang.


Maar Oilsjt heeft zijn 70e Prinsj Carnaval: Vincent Van Caekenberghe van AKV Beschomt


Show Vincent
Show Stijn(tjes)
Show Timo
Oorkondes Winnende Groepen 2023Kleine Groepen: Dest Goe Schief


Middelgrote Groepen: Bedesterd


Grote Groepen: Lotjonslos


Afscheid Prins Yordi 2023
Artikel, foto's & video's: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten