Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 15 januari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema De Popollekes - 'Oilsjterse balletschool'


Oilsjterse balletschool

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV De Popollekes!


Michael (woordvoerder):
"Dankzij Utopia kan ons volk al lezen en schrijven, maar wij leren ze dansen!
In het jaar van onze kandidaat-prins Werner, kozen we voor een vrolijk en opgewekt thema.
Komisch zelfs, want wij gaan eenvoudige pasjes tonen, die het publiek gerust mag nadoen..."


'Dat Utopia verkoezen es tot ‘beste bibliotheek van Vlonjeren en Brissel’ es vèr e stik te woiten oon de nieve Oilsjterse balletschoel die es opgestart deer De Popollekes. Ons academie woor ons balletschoel in oitblinkt deer de vele repetiesjes en de vele optreides werren geapprecieerd. Tees es een schoein cadeau vèr de Oilsjteneers.'


Michael:
"Het hoeft niet altijd zo serieus te zijn, wij willen teruggaan naar de oorsprong van carnaval: het publiek vermaken met eenvoudig 'vertoon'.
Amuseer je als groep. We werken allemaal een gans jaar aan onze stoet van pracht en praal, maar eens de mensen doen lachen tijdens de stoet, daar doen we het voor.
En we lachen al veel te weinig in het leven.

Het serieuze zit in het 'opletten'.
Wij doen onze choreografie, daarvoor gaan we wekenlang repeteren.
De mensen langs de kant willen we laten zien hoe 'goed' we zijn met onze academie en dat levert dan hopelijk een klein applausje op.
Nogmaals: meedoen is niet verboden..."Michael:
"Al onze leden staan dit jaar op de wagens.
We bouwen al sinds oktober en uiteraard draait alles rond de balletschool.
3 wagens vol!
Let ook op onze prachtige kostuums...

Ambities? Een superplezante carnaval beleven, want een goede plaats in de uitslag is absoluut geen doelstelling. Maar het mag hé!
En ik wil iedereen bedanken die van dicht of ver mee wil helpen. We kunnen samen veel bereiken met eigen mensen die zich met hart en ziel inspannen hiervoor...

Groeten van De Popollekes en je weet het... oefen je ballerinapasjes ook maar goed in..."LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Mè onze spiegel in ons hand, vraugen weir ons af: Oe stoje goi ier oon de kant?'


Carnaval 2018: 'Oilsjt Om Van Te Snoepen'


Carnaval 2017: 'Na 30 joor leggen weir onze koorten op taufel en zetten onze joker in'


Carnaval 2016: 'De Oilsjterse bierfeesten'


Carnaval 2015: 'Oilsjt werd een bevroeren stad'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Popollekes!
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten