Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 30 januari 2020

Aalst Carnaval - Carnavalswereld verliest Jacquy De Pauw


Oilsjt Carnaval verliest Jacquy De Pauw

Carnavalswereld in rouw na plots overlijden van 'icoon'

We vernamen met diepe droefheid het overlijden van Jacquy De Pauw (°17 januari 1955 †30 januari 2020, net 65 jaar)

Jacquy was een bemind carnavalist, een man die ook het Oilsjters als taal ten stelligste promootte en een creatief brein voor de carnavalsraadszitting...
Hij was eveneens woordvoerder van het 'Charterelle', de vereniging van de Losse Groepen. En mede-oprichter én bezieler van (Werkgroep) Noig, één van de meest legendarische losse verenigingen.


Jacquy, carnavalsraadszitting 2017:


Jacquy was eveneens stichter en ere-voorzitter van Radio Katanga en al enkele jaren lesgever in het volwassenenonderwijs CVO.

Daar gaf hij de cursus over het 'Oilsjterse dialect', samen met zijn goede vriend Jan Louies. Op internet was zijn blog 'Pauwenogen' een spraakmakende aaneenschakeling van vaak kritische, maar doordachte berichten over Aalst, het maatschappelijk leven, lokale politiek en... carnaval.

Hij is donderdagnamiddag 30 januari plots overleden aan een hartstilstand.

We nemen afscheid van Jacquy De Pauw in het crematorium van Aalst op zaterdag 8 februari om 11 uur.

Jacquy, erelid Voil Janet es giejn travestie, december 2019:


Jacquy was ook een groot voorstander van een globaal beleid rond carnaval.

Jacquy De Pauw:
"Koen, met slijk gooien haalt voor niemand iets uit.
Ik ben zelf al jaren vragende partij voor een maandelijkse vergadering met een aantal 'key players' die elk een geleding van carnaval vertegenwoordigen: ingeschreven groepen, losse groepen, brandweer, stad, politie en FC. Maar tot hiertoe dode letter..."


Dankzij Jacquy hadden we af en toe ook hulp bij artikels over de (historische) losse groepen.
Maar ook als mens was Jacquy groots...


Noig 2017:


Inhuldiging 'Plaketten Losse Groepen':


We betuigen ons medeleven aan alle betrokkenen: familie, vrienden en carnavalisten...

Noig 2019:


Jacquy: (uit ons laatste gesprek):
"...'k zal a mor veil korrozje wensjen zeiker en ne goeien auved vederom..."

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia & ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten