Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 16 mei 2017

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 4, 2017-2018. Aflevering 26: AKV Oeverboeft

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck,
              ©Bjorn Van Ryckeghem & AKV Oeveboeft '17

TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze zesentwintigste aflevering van het vierde seizoen 
'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen,
of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2017?
2) Een blik op de toekomst... ...2018?

Interview met secretaris Wim De Wolf!



Wim:
"Ik denk dat ik niet moet vertellen dat Oeverboeft er een geslaagd jaar heeft opzitten.
We brachten een eerbetoon aan Jean-Paul De Boitselier ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van ‘Oilsjteneers zemmen’ en die themakeuze oogstte heel veel enthousiasme!

We besloten om het thema te lanceren op 1 februari, exact 50 jaar na het uitbrengen van de single ‘Oilsjteneers zemmen’.
Naast de carnavalsmedia bereikten we ook de regionale pers (Radio 2 en Tv Oost) en zo konden we niet alleen ons thema maar vooral deze bijzondere verjaardag onder de aandacht brengen.
Deel 1 van onze missie geslaagd, want vanaf het begin hadden we met de groep één duidelijk doel gesteld: het moest een eerbetoon worden dat een grote persoonlijkheid als Jean-Paul De Boitselier toekomt."



Wim:
"Ook de uitwerking van de kostuums en wagen vergde veel tijd, zweet en inzet van de leden.
De garelen waren zo hoog en breed dat ze niet in het stikatelier konden worden gestockeerd.
Gedurende enkele maanden stond er dan maar een camiontrailer op de parking om onze kostuums te stockeren.

Het werd een logistieke operatie om alles goed en wel op de vorming te krijgen.
Niet evident allemaal en net toen we dachten dat alles prima was verlopen, liet de stroomgroep ons in de steek.

Stress tot en met maar gelukkig konden we rekenen op de steun van Wel Bestedj. Zij hadden hun stoet al gelopen en hebben met man en macht hun stroomgroep over de Kaai versleept tot bij onze wagen. Als we het dan toch over Oilsjt Positief hebben, wat Wel Bestedj voor ons heeft gedaan mag in een kadertje worden geplaatst..."



Wim:
"De stoet zelf was zwaar maar gedragen door het enthousiasme van het publiek genoten we van elke meter.
Het applaus en appreciatie deed ons enorm deugd, mensen stapten spontaan op ons af om ons te feliciteren, we liepen ondanks de zware garelen op een wolk door de Oilsjterse straten.

Een prognose naar de uitslag toe durfden we niet meteen maken.
We geven altijd het beste van onszelf, of we nu in het A-, B- of C-gedeelte lopen.
Dat leverde ons de laatste 3 jaar telkens een top-15 op, maar die top-10 haalden we telkens (net) niet..."



Wim:
"Het was dan ook een enorme ontlading toen we hoorden dat we 4de waren geëindigd.
We genieten nog steeds na van die 4de plaats en zijn fier dat we dit bereikten in een sfeer van vriendschap en amusement.
Misschien zit daar wel de sleutel van Oeverboeft, een hechte groep met weinig ledenverloop, een werking die jaar na jaar blijft groeien en de sfeer blijft uitgelaten en plezant."



Wim:
"We genieten na maar zijn uiteraard ook al bezig met 2018.
We hebben met de groep 2 buitenstoeten gedaan, staken een handje toe in de tent tijdens Orend carnaval en hebben ons eerste brochettefestijn achter de rug.
We trokken er ook samen al een weekendje op uit.

In de hallen staan we zo goed als klaar om terug te beginnen bouwen. Het thema is gekozen en we bekijken momenteel de (haalbaarheid) van de uitwerking.
We gaan er nog niet teveel over uitweiden maar laten ten gepaste tijde hierover wel een ballonnetje op.
Ook al zitten we in deel A, we willen bevestigen dat die 4de plaats geen toevalstreffer was, het is maar één keer per jaar carnaval en dan wil Oeverboeft er staan!"



Wim:
"Mensen bedanken is altijd gevaarlijk omdat je er dreigt te vergeten, maar we willen het toch doen: Christiane en Helmut realiseren ongelofelijke dingen inzake kostuums en technieken, Nathalie en Yves van het Volkshuis steunen ons al jarenlang in alles wat we doen en zorgden voor een doop die ons geluk zou brengen.
Ze kregen gelijk!

En we mogen zeker niet alle sympathisanten vergeten die ons elk jaar opnieuw steunen door hun aanwezigheid op onze activiteiten.
Voor de geïnteresseerden, 'Café Oeverboeft' (’t Volkshuis) is open van woensdag 16 t.e.m. zaterdag 19 augustus en ons stilaan befaamd à volonté Oeverboeft-spaghettifestijn gaat door op vrijdag 8 en zaterdag 9 september in het Parochiaal Centrum van Hofstade!

Carnavaleske groeten van AKV Oeverboeft..."


Buitenstoet Opstal: Foto's ©Kimberly De Wolf


Met dank aan AKV Oeverboeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten