Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 24 juli 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 46: AKV Beschomt


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze zesenveertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'Kere weerom, 'Safier' es vedrom...'

Interview met Davey!


Davey (voorzitter):
"Op alle vlakken was het een reusachtig jaar!
Ondanks de vroege onderhandelingen en voorbereidingen van het hele Safirverhaal, mogen we tevreden terugblikken...

Daar de eerste ideeën eigenlijk dateren van voor carnaval 2018 was het niet evident om mensen zo vroeg reeds in te lichten en om dit zolang mogelijk stil te houden, zelfs binnen de eigen groep. Ook van InBev uit was dit één van de gestelde eisen waar we meermaals op gewezen werden. Toen het licht op groen stond en we de lanceerdatum kenden, was het nog minder evident om alles stil te houden..."Davey:
"De aftelcampagne wekte veel belangstelling op en vragen kwamen stilaan via alle kanalen. Mensen begonnen overal iets achter te zoeken. Dat op zich al maakt zoiets onbeschrijflijk. Doordat er voor dit project ook meerdere partijen in het spel waren, zijn er hier en daar enkele kleine lekken ontstaan.

We waren dan ook meer dan dankbaar dat mensen toch alles binnen zeer beperkte kring hebben gehouden en we reuzetrots Safir konden voorstellen op ons Wokfestijn. Maar dit was slechts 1 aspect van het verhaal..."Davey:
"Het andere was nog een grotere uitdaging... Hoe breng je dit in beeld in de stoet en hoe pakken we dit “Reuzen”feest technisch aan? Een kop laten kantelen of een mechaniek op een wagen is 1 zaak, maar alle wagens laten zakken op een vlotte manier, zonder oponthoud van de stoet en met volk in of op deze wagens, was een andere zaak.

Ook rekening houdende met het feit dat alle trekkers gehuurd werden en dus pas de laatste 4 dagen voor carnaval toekwamen. Indien dan iets niet past of niet werkt (of niet veilig is) was er bijna maar 1 mogelijkheid: de wagen thuislaten...

Ik denk dat qua voorbereiding en technische uitdaging dit het boeiendste jaar voor Beschomt ooit was. But we did it!! Met ook één van de vlotste stoeten ooit tot gevolg en als beloning een mooie tweede plaats. Tevens de tweede maal tweede, op onze derde deelname bij de grote groepen. Het winnen van de maquettewedstrijd voor de popverbrandingspop (de derde maal op rij) was eveneens uniek.

En met de nodige trots kunnen zeggen dat Prins Meyst uit ons midden komt, dat maakte carnaval 2019 er alleen maar mooier op."


2020

Davey:
"Door onze nauwe samenwerking binnen Beschomt, is de band tussen vele leden enkel maar hechter geworden. Dat zorgde ervoor dat we konden stoom aflaten met meer dan 60 Beschomdekes op ons jaarlijks Beschomtweekend.

Uiteraard zouden we niet goed bezig zijn mochten we hier niet reeds enkele hersenkronkels op tafel gegooid hebben voor het thema van 2020.
Bij deze zijn de voorbereidingen begonnen en krijgen ideeën en uitwerking beetje bij beetje vorm. Zo kunnen we na het verlof direct starten met de afbraak en wederopbouw in Halle 6 en met goede moed richting carnaval 2020 kijken."


Dé TROTS van 2019, Prins Meyst!


Davey:
"Zoals bij elke (carnavals)vereniging zijn hier en daar enkele transfers afgerond en is de ploeg versterkt met creatievelingen en helpende handen.
Omdat wagens en kostuums centjes kosten zijn de nodige initiatieven die geld in het laatje brengen ook opgestart.
De eerste hoofdbrok, namelijk ons wokfestijn hebben we al achter de rug. Hier kunnen we met fierheid zeggen dat we een lichte toename van het aantal eters hadden ten opzichte van de vorige editie, wat niet evident is gezien de dalende tendens bij het gros van de eetfestijnen.

Onze singer-songwriters kruipen ook stilaan in hun pen om van onze jubileumeditie van de Beschomt Carnavals-cd (volume 5) weer een pareltje te maken.
En wie weet doen we hier iets leuk mee...😉.

Naar het eindejaar toe hopen we om weer te kunnen deelnemen aan enkele sint- en kerstparades in binnen- en buitenland.
Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan de mensen aan de kant te entertainen en zo de nodige centen te kunnen verdienen?"


Maandagstoet 2019, de Prins reed mee binnen zijn groep...


Davey:
"De opdracht voor Beschomt is om de 92ste stoet als laatste waardig af te sluiten en hier zijn we volop mee bezig. We leggen onszelf niet meer druk op hiervoor, maar doen gewoon verder ons ding zoals iedereen het ondertussen gewend is binnen en buiten de groep...
Eigenzinnig en net dat tikkeltje anders, of geheimzinniger, of verrassender, of creatiever.... da's hoe je het zelf bekijkt...
😉😂 ..."

De Safi(e)r Pompier op het Vredeplein:


Davey:
"Zoals je leest zit Beschomt nooit stil en kijken we met volle teugen uit naar 2020, toch is het nu eerst tijd om alle leden de nodige ademruimte te geven en te laten genieten van hun deugddoend verlof.

Het is cliché, maar bij deze wil ik ook even van de gelegenheid gebruik maken om elk lid te bedanken voor alle inspanningen, klein of groot.
Elke inbreng van ieder lid ongeacht leeftijd, staat van dienst en eender welke werkgroep, is een schakeltje in het geheel en maakt onze ketting sterker.
Thanx Beschomt, en op naar carnaval “twintigtwintig”.

En wees maar zeker....je zal ons gezien hebben, of gehoord, of gevoeld, of geroken...
😂😉 LOL"


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Beschomt

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf, ©AKV Beschomt, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Silke Hermans & ©Pompiers Oilsjt


De verbrandingspop, een Beschomt-creatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten