Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

woensdag 20 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Wazakkermedoeng: 'De Carmennekes'


'De Carmennekes'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als achtenvijftigste in een (lange) rij, AKV Wazakkermedoeng!


Gert-Jan (voorzitter):
"Wazakkermedoeng is begonnen als een groep kameraden die graag naar Aalst carnaval ging.
Na onze beslissing om AKV te worden hebben we veel meegemaakt: leuke en minder fraaie ervaringen, maar vooral gemerkt hoe we als jonge groep benadeeld werden door de wachtlijst van de werkhallen.
Zeker nadat daar ooit fouten gebeurden, waardoor we plots niet meer in de juiste volgorde stonden.

We zijn nu jaren verder en nog is er géén plaats!
Vreemd dat (jaren) jongere groepen er wel staan, maar goed... Onze administratie klopte alvast.
We beslisten verder te doen als AKV, nadat we in de zomer van 2018 eerder los wilden worden, maar door die Numerus Clausus dat plots niet mochten!"



Gert-Jan:
"Vorig jaar een après-ski thema 'Weir Vieren 5 Joor Jubilee Op skicongé' en een wagen vol recyclagematerialen.
Ons kostelijk geamuseerd in en na de stoet.
Tegen onze verwachtingen in, werden we niet eens laatste! (43e op 46 kleine groepen).

Dit jaar zagen we dat De Kampioenen in de stoet kwamen.
Tof als onderwerp dachten we en met 'De Carmennekes' spreekt het voor zich... de majoretten van 'De Championettes', ideaal voor humor en interactie!"



Gert-Jan:
"We besparen op huur, want bouwen in de 'eigen loods'.
De isomo is beperkt en we zetten volop in op kostuum.
Dat zal opgeven! We brengen een tof stoetliedje, een dansje dat perfect past en aan 'De Kampioenen-fans': niet weglopen na LOD, ook wij showen hen in de stoet.

De wagen? De bus van de eerste film. Maar malsjans... De bus staat in panne, dus moet DDT ons depanneren. We gaan voor de 'kleinste wagen in de stoet'
🙂 ...
Qua milieuvriendelijkheid? Niet alleen bij de grote groepen, ook bij de kleintjes zit er eentje met een elektrische motor in de trekker: WIJ!

Budgetbesparing, milieubewust, we zijn zéker niet té lang en het volk eens doen lachen, entertainment zoals carnaval moét zijn.
Niet te moeilijk maken, maandje werk aan de wagen, maar wél inzetten op publiek en plezier...

Meer moet dat niet zijn!

Groeten van de 15 leden van AKV Wazakkermedoeng..."


GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep Wazakkermedoeng als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten