Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 22 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Schiefregt'Oever: '40 JOOR: De Schiefste Polonaise'


'40 JOOR: De Schiefste Polonaise'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als tweeënzestigste in een (lange) rij, AKV Schiefregt'Oever!


Dieter 'John' (PR):
"40 joor SRO, 40 joor 'De Schieve', ofwel 40 joor AKV Schiefregt'Oever!
Da's uiteraard een verhaal dat 4 decennia lang al bestaat en we zijn niet zomaar een groepje, want de naam klinkt nog steeds als een begrip in de Koizerleke Stee!
Schief won de stoeten van 1987, 1988, 1989, 1990, 1998, 2000 en 2008. 7 keer bij de Grote Groepen! Weinigen doen het ons in de moderne tijden (gerekend vanaf de grote wagenbouw half jaren 80), na.
We zijn er dan ook méér dan trots op!!"


'Vèr onze zjubilei van 40 joor zittemen in den A newoor. Doorom dansemen isj deir ons gepasseirde jooren ver d’ander te sporen. Weir pakken zelfs ons aad-veirzitters op snei. Kom, danst mè ons de polonaise insj mei!'


'John':
"Het concept dit jaar is een prachtig geheel, met het verhaal van onze unieke groep!
Eerst de verjaardagstaart als 'opener', erna een show met ons kostuum, een remorque met de DJ's, de dansers en 7 poppen op karretjes, gemaakt naar letterlijk het beeld van de 7 overwinningen. Afronden doen we met iets 'speciaal'!

We bouwden namelijk een wagen met de 6 koppen van de 6 voorzitters die we in de loop van die 40 jaar hadden: Willo, Jo, Jan, Pilsjaar (Kristof), Copaing (Peter) en tenslotte Mark.
Elk van hen heeft de groep op zijn manier gedragen, of draagt hem nog... (sowieso in hun carnavalshart)..."'John':
"Het publiek kan genieten van wat we brengen en 'ons amuseren' is méér dan ooit hét doel!
Onze ambitie? Bij de 1e 12 eindigen.. Ah, eentje doet niet mee voor de punten? Dan schuiven we een plaats op: bij de eerste 11.
Nee, serieus: we gaan met een 45 mensen in de stoet (leden en begeleiders) en het moet één groot feest, één grote 'Schiefste Polonaise' worden..."'John':
"We zijn ons bewust van wat we kunnen en deze groep is niet meer die uit zijn grootste gloriejaren. Anderzijds, wie er nu nog bij is, of kwam, of misschien ooit bij komt, die krijgt de kans om deel uit te maken van één grote familie!
Een beetje een Schieve familie, maar we staan er en we zullen er blijven staan, want Schief mag nooit verdwijnen!

Groeten van De Schieve!"


GESCHIEDENIS

Het verhaal van grote groep Schiefregt'Oever als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten